Uusperheen joulu - näin sitä vietettin meillä tänä vuonna


Joulu on vietetty ja paluu arkeen koiottaa uuden vuoden jälkeen. Tässä postauksessa on kuvakooste ja tunnelmia meidän uusperheen joulusta. Uusperheessä joulunvietto vaatii suunnittelua ja ainakin meillä kuvio ja kokoonpano tuntuu muuttuvan joka vuosi. Olemme siis yhdeksän henkinen uusperhe, jossa lapset ovat 10- 18- vuotiaita ja kaikki asuvat yhtä paljon myös toisilla vanhemmillaan.  Voit tutustua meihin paremmin lukemalla Kaunismäessä- blogin tarinan.Meillä on ollut nyt kolmenlaisia jouluja: joulu kahdestaan, joulu kaikkien lasten kanssa ja joulu minun lasten kanssa. Ensi vuonna on sitten joulu miehen lasten kanssa. Jos ydinperheessä tuntui, että vuodenkierron juhlat toistuivat vuodesta toiseen samanlaisina, eikä niissä ollut sijaa muutokselle, edes silloin kun olisi kaivannut vaihtelua, niin nyt tuntuu, että mitään perinteitä ei edes pääse muodostumaan. En oikein tiedä onko se hyvä vai huono juttu, mutta ainakin se on erilaista.


Miehen ottama kuva, jossa etualalla ilmeisesti joulupöydän tärkein juttu, eli kinkku ;) Meillä paistetaan aina sekä kinkku, että kalkkuna ja hyvin ovat molemmat tehneet kauppansa. Jouluruokien suhteen olen toiminut niin, että jokainen on saanut nimetä yhden lajin, joka ehdottomasti pitää joulupöydässä olla. 

Tänä vuonna yritin rajoittaa ruokien ostamista, koska tiesin, että joulupäivänä syömme minun vanhemmilla ja tapaninpäivänä miehen vanhemmilla. Onnistuinkin kerrankin mitoituksessa ja hävikkiä ei juuri tullut.


Kuusi on viime jouluna hankittu tekokuusi. Tästä on tullut lapsilta sanomista, osa lapsista kokee, että ei tule joulufiilistä ilman oikeaa kuusta ja kuusen tuoksua. Niin kauan kun asuimme Kaunismäessä, kuusi haettiin lasten kanssa omasta metsästä ja se oli siis tärkeä jouluperinne. Allergian kannalta tekokuusi on kuitenkin niin paljon parempi vaihtoehto, mutta saa nähdä kuka voittaa kiistan ensi vuonna! ❤
Lahjojen kanssa teimme jo ydinperheaikoina niin, että aattona tuli joulupukin lahjat ja joulupäivänä ja tapanina vaihdoimme paketteja isovanhempien kanssa. Nyt olemme tehneet niin, että ne lapset, jotka eivät ole meidän luona sinä vuonna, tulevat glögille aattona ja meidän paketit avataan silloin. 

Haasteita on siinä, että miten jakaudutaan joulun pyhinä, kun pitäisi tavata toisia vanhempia ja kaikkien isovanhempia, sekä mielellään myös serkkuja. Joskus on kyläilty kaikki yhdessä ja joskus on myös jakauduttu, koska aikataulut vain ei muuten onnistu. 


Joulupukki ei ehtinyt meille sisään, Luna-koira vain haukkui ja vaikka kuopus säntäsi heti ovelle, ei hän ehtinyt näkemään muuta kuin oven taakse jätetyt lahjasäkit. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, heijastinliivi ei varsinaisesti ollut Lunalle mieluinen lahja ;) Hän ei ensimmäiseen viiteen minuuttiin liivin pukemisen jälkeen kyennyt liikkumaan ollenkaan! No, lenkillä jo käveli ihan reippaasti. 

Pikkuinen nalle sen sijaa oli oikein mieluinen lahja ja vinku siitä oli irroitettu jo kymmenessä minuutissa. Nyt Luna kuljettelee nalleriepua tyytyväisenä mukanaan ja nukkuukin sen kanssa.

Tässä kuvassa näkyy muuten uusi, käsinkudottu Sukhi -matto, lue lisää jutusta Makuuhuoneen sisustus ja ihana Sukhi- matto.


Kaiken kaikkiaan itselleni jäi joulusta hyvä mieli ja lapsetkin vaikuttivat ihan tyytyväisiltä. Kuopus tosin oli tyytymätön lahjojen määrään, niitä kun kuulemma oli liian vähän ;)
Kuulen mielelläni muiden perheiden jouluperinteistä ja ajatuksia joulunvietosta. Itse ajattelen, että tärkeintä jouluna, aivan kuten arkenakin, on se, että jokainen kokee tulleensa nähdyksi ja kuulluksi - seikka, jota ei isossa perheessä ole aina ihan helppoa toteuttaa. 

Kaunismäen tontut toivottavat hyvää alkavaa uutta vuotta, valoa kohti mennään! ❤❤❤

Lue muita perheeseen ja uusperheeseen liittyviä juttuja:Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Otetaanpa uusiksi :D Sitä se on, kun kännykällä kirjoittaa :D Kovin tutulta kuulostaa joulumeininkinne järjestelyiltään. Minä kuulun muuten luonnonkuusi-koulukuntaan (asia, josta en ainakaan toistaiseksi neuvottele eikäpä sitä kukaan ole vielä meillä intohimoani luonnonkuuseen kyseenalaistanut <3) ja kuusi on ilonamme loppiaiseen saakka (varisi tai ei, minä vaikka imuroin <3) :D Tuo Sukhi-matto on ihana!! Onnea ja iloa teille kaikille uuteen vuoteen 2020 <3

   Poista
  2. Kiitos Tarja ja hyvää uutta vuotta sinnekin päin ❤ Voi olla, että meillekin tulee ensi vuonna oikea kuusi. Tänäkin vuonna sellainen oli terassilla, heti keittiön ikkunan takana, mutta ei se taida olla ihan sama juttu.

   Poista
 2. Te olette kyllä saaneet hienosti sovittua ja järjestetyä uusperheen joulun. Meillä aikanaan miehen lapset olivat aina joka toinen joulu meillä. Nyt lapset ovat jo isoja eikä miehen lapsia näkynyt eikä kuulunut koko jouluna, vaikka olivat täälläpäin kyllä käymässä. Miehen kannalta tosi surullista ja on se minustakin, kun en ole koskaan saanut heidän hyväksyntäänsä ja sen vuoksi lapset jättävät sitten tapaamatta omaa isäänsä.
  Kinkku on meilläkin juhlapöydän kunkku, mutta meillä taitaa laatikoista tulla hiukan hävikkiä, kun mies ei niitä syö lainkaan. Pitäisi ehkä tehdä porkkana ja lanttulaatikosta kasvispihvejä.
  Meilläkin on ollut tekokuusi jo useamman vuoden. Tykkään kyllä siitä, mutta aidon kuusen tuoksu on ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten surullista teidän molempien kannalta!
   Marttavinkki: tee laatikonlopuista rieskoja. Meillä nuoriso tykkäsi porkkana&lanttulaatikkorieskoista. Onnea ja iloa uuteen vuoteen 2020 <3

   Poista
  2. Onpa kurjaa Kristiina jos lapset ovat näin toimineet. Ovat välillä tosi hankalia nämä uusperheen kuviot! Ei meilläkään kaikki ole ihan kitkatonta kaikkiin suuntiin...

   Poista
 3. On siinä säätämistä tuon kokoisella porukalla! Koirat usein 'halvaantuvat', jos laitetaan vaatetta päälle. Minä en pue koiraa muuta kuin silloin, jos on oikein kova pakkanen. Silloin pistetään talvitakki päälle eikä koira pidä yhtään siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luna on tottunut, että välillä hassutellaan ja puetaan häntä valokuvia varten, mutta siitähän seuraa aina namipalkintoja ;) Heijastinliivi näkyi tosi hyvin pimeässä joten aion jatkaa sen käyttämistä, eiköhän totu. Kesti aikansa tottua uusiin valjaisiinkin, vaikka olivat melkein samanlaiset kuin vanhat!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!