Aikuisten ystäväkirja

 



Ystävänpäiväviikolle sopii mainiosti Aikuisten ystäväkirja -haaste, jonka nappasin Tuulanneli blogista, kiitos kivasta haasteesta!

Perusjutut;

Siviilisääty – naimisissa

Asumismuoto – omakotitalo

Ammatti / Työpaikka – asiantuntija liikuntajärjestössä

Kiinalainen horoskooppi – Tämäpä oli mielenkiintoinen, olen käärme ja piti ihan käydä lukemassa kuvaus. Elementti on tuli, aivan kuten Oinaalla, joka olen tavallisessa horoskoopissa ja kuvaus menee näin: Käärmeen vuonna syntyneet ihmiset ovat syvällisiä. He puhuvat vähän, mutta heillä on hallussaan paljon viisautta. Monet Käärmeet ovat myös mystikkoja. Heidän ei milloinkaan tarvitse huolehtia rahasta: he ovat raha-asioissaan onnekkaita. Käärme-ihmiset ovat usein sangen turhamaisia, itsekkäitä ja hieman saitoja. He ovat kuitenkin muita kohtaan valtavan myötätuntoisia ja he pyrkivät auttamaan vähemmän onnekkaita kanssaihmisiään.

 Käärme-ihmiset rasittavat itseään helposti liikaa, sillä he epäilevät muiden arvostelukykyä ja haluavat turvautua ainoastaan itseensä. Käärmeet ovat usein sensuelleja ja omistushaluisia. He ovat kaikissa toimissaan määrätietoisia ja vihaavat epäonnistumista. Vaikka he ovatkin ulkonaisesti rauhallisia, ovat he sisimmässään intohimoisia ja kiihkeitä. Käärme-ihmiset ovat ulkomuodoltaan tavallisesti kauniita ja heillä saattaa joskus olla avio-ongelmia epävakaisen luonteensa tähden. He tulevat parhaiten toimeen Härkien ja Kukkojen kanssa.

Jaa -a, taas tässä saa suorittaa itsetutkiskelua, kaikki tuossa kuvauksessa ei suinkaan ole kovin mairittelevaa, mutta ehkä tuosta tunnistan itseni. Yksi asia vaan ei kerta kaikkiaan täsmää, nimittäin se, että puhuisin vähän! Olen nimenomaan yrittänyt opetella puhumaan vähemmän ja kuuntelemaan enemmän, mutta se on välillä kovin vaikeaa, kun sitä asiaa olisi niin paljon😉

Harrastukset – Kuntosali, jooga ja ryhmäliikunta (tässä ollut pitkä tauko K:n takia), koiran kanssa ulkoilu ja tietenkin some, josta kylläkin on muodostunut enemmänkin sivutoiminen työ. 



Syvällistä;

Periaatteet – Pidän sen, minkä lupaan. Periksiantamattomuus on myös minulle tärkeää, mutta viime aikoina olen opetellut olemaan lempeämpi itseäni kohtaan. Liika periksiantamattomuus yhdistettynä kyvyttömyyteen sanoa kiinnostaville asioille ei kun voi helposti johtaa väsymiseen. On ihan ok joskus todeta, että ei jaksa, tai ehdi, tai jopa, että ei vaan huvita!

Maailmankatsomukseni – On kristillinen, mutta en ole mikään aktiivinen kirkossa kävijä, enkä allekirjoita kaikkia kirkon näkemyksiä.

Pohdin – Ympäristö- ja ilmastokysymyksiä ja sitä, miten omassa arjessa voisi tehdä niiden eteen parempia valintoja. Kiireessä kaupassa tarttuu mukaan samat, tutut tuotteet.

Vihaan – Ennakkoluuloja, varsinkin kun huomaan niitä omassa ajattelussani.

Halveksin – Ihmisiä, jotka käyttävät väkivaltaa lähisuhteissaan, erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta suututtaa. 

Pyrin – Löytämään onnen ja hyvinvoinnin arjesta, koska suurin osa elämästämme on arkea.

Rakastan – Miestäni, lapsiani ja muuta perhettäni💖Ja suklaata.

Haaveilen eniten – Että elämäni jatkuisi yhtä hyvänä kuin se on nyt. Tiedostan kuitenkin, että myös vastoinkäymiset ja tummemmat sävyt kuuluvat elämään. Elämä voi olla hyvää, vaikka se ei olisi täydellistä.

Tarvitsen – Rauhallista aikaa palautumiseen yllättävänkin paljon. Olen sosiaalinen ja innostun helposti, lähden mukaan monenlaisiin juttuihin, kalenteri on välillä täpösen täynnä. Tämän vastapainoksi tarvitsen yksinoloa, kävelyjä luonnossa, joogaa ja meditaatiota.

Pelkään – No nyt kyllä naurattaa, koska tähän tulee edelleen ihan samat kuin lapsuuden ystäväkirjoihin, eli hämähäkkejä, käärmeitä ja sotaa. Ehkä lisäksi aikuisena näiden rinnalle on tullut vakavan sairauden pelko, joko oman tai läheisen. Olen nähnyt, miten arvaamatonta elämä voi olla.

Murehdin – Välillä ihan liikaa! Olen ihan ammatti -ihmisen avustuksella opetellut asettamaan pelkoja ja murheita sellaisiin mittasuhteisiin, että ne ei varjosta koko elämää. On ihana tunne, kun voi vetää henkeä, katsella ympärilleen ja todeta, että kaikki on ihan hyvin. Ja vielä oikeasti uskoa siihen!

Kerään – sinisiä lasiesineitä💙 Juuri nyt olen kuitenkin asettanut itseni ostokieltoon kaappitilan loppumisen johdosta. Mutta jos joku ihan pienen pieni, erityisen hieno esine tulisi vastaan, niin ehkä sitten voisin harkita😀



Lempi
-Värini -turkoosi💙

- Vuodenaika -kesä!🌞😎

- Eläin- koiruli tietenkin💗🐶

- Kirja -John Irvingin Until I find you. Tämä kirja oli jotenkin hämmästyttävä, en kuitenkaan kerro miksi, jos joku haluaa sen lukea. Luin sen englanniksi ja en voi kuin ihailla Irvingin taitoa käyttää kieltä.

- Elokuva -Maija Poppanen. Olen katsonut sen monen monituista kertaa, osaan sen laulut ulkoa ja olen näyttänyt sen myös lapsilleni. Lempikohtaukseni on se, kun Maija ja lapset menevät katutaitelijan maalaukseen.

- Musiikkilaji -kaikki missä soi akustinen kitara❤🎶

- Numero -öö? Numerot eivät taida merkitä mulle mitään😅

- Asia minussa -iloisuus😁

- Ruoka -aasialainen

- Juoma -tämä on selvä, shamppanja!🥂🍾Aina sitä ei ole kuitenkaan saatavilla, joten kuohuviinikin käy. 

- Lomakohde -Espanja, ehkä koska asuin siellä lapsena. Matkakuume nousee jatkuvasti, mutta mitään ei ole vielä varattu.

- Tuoksu -Vaihtelee, mutta just nyt Oriflamen Joyce🍃

- Säätila -mitä lämpimäpi, sen parempi🌞🌴

- Tapa viettää vapaailtaa -sohvalla, oman kullan kainalossa


Kysymyksiä;

Pidätkö tytöistä vai pojista? – Tärkeintä minulle on se, millainen ihminen on, ei hänen sukupuolensa.

Onko sinulla salaisuuksia? – No on! Minun mielestä kaikilla pitää olla ainakin muutama salaisuus🙊

Onko sinulla valkolakkia? – Kyllä ja monta ällää😇

Mitä tilaat baarissa? – Lasin kuivaa valkoviiniä

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? – Minulla on monta tosi hyvää ystävää, eli olen moninkertaisesti siunattu

Mitä muuttaisit itsessäsi? – No muutaman rypyn voisi otsasta poistaa. Temperamenttiakin voisi vähän silotella😅



Kerro siitä jotain, kun

Olit kymmenen vuotta nuorempi kuin nyt – Olin kolmen lapsen työssäkäyvä, univelkainen äiti, joten muistikuvat näiltä ajoilta on hieman sumuiset. Yleensä tarkistan Google -kuvista, kun yritän muistella, mitä minäkin vuonna on tapahtunut!

Viimeksi koit romanttisen hetken – Ihan tässä pari päivää sitten. Yksivuotis hääpäivä lähestyy ja pohdimme, mitä mukavaa voisimme sen kunniaksi keksiä💕

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla –Tänään, kun pelleilin kuopuksen kanssa. 

Viimeksi luit jotain syvällistä – Viime viikonloppuna luin kirjaa trauman vaikutuksesta ihmisen elämään. Se sai pohtimaan monia asioita.

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi – Adelen Go easy on me

Pohditko omia vastauksiasi? Löytyikö yhtäläisyyksiä tai eroja?

Nappaa tästä kiva haaste omaan blogiisi ja vinkkaa viestillä tai kommentilla, käyn mielelläni näitä lukemassa! Ihanaa viikonloppua💖

Kommentit

  1. Olipa kiva postaus, kiitos! Taidn toteuttaa myöhemmin vastaavan itsekin. Kiitos myös tuosta käärme-jututa, minäkin olen käärme. Moni asia osui ja upposi ;).

    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löytyi yhteistä :) Olisipa kiva lukea myös sinun ystäväkirjaa!

      Poista
  2. Tämä pitäisi kyllä tehdä, kiva haaste lukeakin! Mulla on muuten sama, että länsimainen ja kiinalainen horoskooppi on sama: tiikeri-kaksonen.
    Sinisiä lasiesineitäkin keräsin nuorena, mutta myin ne joskus. Samaa on sekin, että mitä kuumempi, sitä parempi ja aah shamppanjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli kiva kirjoittaa, tuli pohdiskeltua vähän elämää ja omia suosikkijuttuja :)

      Poista
  3. Hei, olipa kiva lukea tämä! Samaistun moneen kohtaan. Aikaa onkin vierähtänyt ystäväkirjan täytöstä, ainakin itsellä. Joo, itseäni inhottaa myös, jos joskus on tullut ennakkoluuloja mieleen. On se sitten tapahtumaa tai jotain muuta kohtaan ja myöhemmin nolokseni huomaan sen olleen täysin väärä. Ja todellakin google-kuvat ovat toimineet useamman kerran apuna vuosilukuja muistellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se jännä tuon muistin kanssa, kuvittelin nuorempana, että muisti alkaa pätkimään sitten mummona, mutta näköjään se alkaa jo paljon aiemmin! ;)

      Poista
  4. Mukava tutustua sinuun paremmin näin :) Poimin kysymykset jo aikaisemmin, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi kirjoitella. Ehkä joku päivä. Sama huomio myös itselläni että on lukuisia vuosia, joiden kohdalla joudun kuvista tarkistelemaan miten päin asiat ovat menneet ja edenneet. Ruuhkavuodet ovat nimensä vertaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todella ne ruuhkavuodet on yhtä sumua, kiva kuulla, että muillakin. Olisi kiva lukea myös sinun vastauksia <3

      Poista
  5. Ihana postaus ja mukava tutustua paremmin 😊 Taidan napata omaankin blogiini tämän idean, kiitos vinkistä! 👌🏻

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanaa, että teit tämän. Näin on kiva tutustua ihmisiin paremmin! Todella kivat vastaukset.

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Olipa kiva lukea sinusta ja sinun ajatuksia, ihan kuin olisin tutustunut sinuun paremmin. :) Piti ihan katsoa mikä itse olen kiinalaiselta horoskoopiltani, olen myös käärme. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!