Makuuhuoneen sistus ja ihana Sukhi matto- käsinpalmikoitu villamatto joka sopii meille täydellisesti*kaupallinen yhteistyö

Minulla on pitkään ollut kesken meidän aikuisten makuuhuoneen sisustaminen. Huone on pieni, eikä sinne mahdu juuri mitään ylimääräistä, mutta meidän tapauksessa neliöitä tarvitaan ennen kaikkia lapsille, joten me aikuiset olemme ihan tyytyväisiä. Haluan makuuhuoneeseen selkeän ja rauhallisen sisustuksen ja se onkin välillä ainut rauhallinen paikka koko meidän huushollissa!

Harmaa valikoitui väriksi, koska se on mielestäni kaunis ja rauhallinen väri. Nyt olen aika tyytyväinen sänkyyn ja mattoon, jotka mielestäni sopivat kaikki hyvin yhteen. Sängynpäädyn sametti on juuri samaa harmaan sävyä kuin uusi Sukhi -matto, joka on sisustuksen juju. Sängynpäädyn tilasin pitkän etsinnän jälkeen Ellokselta. Se on tukeva, seinäkiinnityksellä varustettu, pehmustettu pääty. Siihen on mukava nojailla lukiessa, tai telkkaria katsellessa. Meillä on telkkari myös makuuhuoneessa, koska välillä emme pääse lasten kanssa yhteisymmärrykseen siitä, mitä tv:stä katsellaan ;)


Sukhi tarkoittaa nepaliksi onnellista. Sukhi tahtoo tehdä ihmiset onnellisiksi: niin mattoja valmistavat käsityöläiset kuin asiakkaatkin. Sukhi- mattojen koko idea viehättää minua, matot tehdään tilauksesta ja niitä voi myös räätälöidä omien toiveiden mukaaan. Massatuotannon aikakaudella Sukhi tarjoaa vaihtoehdon tekemällä yhteistyötä suoraan matontekijöiden kanssa.

Maton valmistaminen kestää noin neljä viikkoa, jonka jälkeen matto toimitetaan suoraan asiakkaalle, ilman välikäsiä. Pystyin seuraamaan maton matkaa luokseni kuljetusfirman viestien välityksellä.

Keskimääräisesti Sukhin työntekijät ansaitsevat huomattavasti enemmän kuin paikallinen keskiansio, yleensä noin 2-3 kertaa korkeamman palkan. Tämän ansiosta matontekijät pystyvät saavuttamaan korkeamman elintason ja esimerkiksi pitämään huolta, että heidän lapsensa pääsevät kouluun. Sukhin matontekijät voivat myös työskennellä kotona ja näin samalla hoitaa lapsiaan. 


Tilaamani Intiassa valmistettu, palmikoitu villamatto on nimeltään Tahir ja se on mitoiltaan 80 x 100 cm. Villamattoihin voit tutustua täällä. Tykkäsin myös tosi paljon huopapallomatoista ja harkitsin pitkään sen ja palmikoidun villamaton välillä. Tämän villamaton pinta on ihanan sileä ja siksi valitsin lopulta sen. Johonkin toiseen paikkaan haluaisin kuitenkin vielä huopapallomaton, koska ne ovat niin veikeitä ja olisivat hauska yksityiskohta sisustukseen!


Matto pysyy aika hyvin paikoillaan, mutta koska meillä on aika vauhdikkaita tassuja ja tohveleita, niin laitoin maton alle ohuen mattoverkon. Matto on paljon tukevampi, kuin kuvasta katsoen etukäteen ajattelin, mikä johtuu napakasti kudotusta alapuolesta. Se pitää muotonsa hyvin ja varmasti myös kestää elämää. Meillä on ollut monia pikkumattoja, jotka ovat olleet hauskan näköisiä, mutta ne eivät ole pysyneet paikallaan, tai ovat olleet aina rypyssä.


Makuuhuoneen sisustus ei tosiaan ole vielä ihan valmis, sängyn yläpuolelle tulee hylly ja lukulamput. Nämä on jo hankittuna ja asennus on kuulemma miehen "to do"- listalla. Listalla on toki aika monta muutakin juttua, kuten omakotitalossa yleensä tuppaa olemaan. Kunhan ne joskus päätyvät seinälle asti, laitan taas kuvia. Voihan olla, että keksin vielä jotain muutakin ;)Luna on aivan ihastunut tähän pehmoiseen ja lämpimään mattoon. Joka ilta hänet voi löytää siitä pienelle kerälle käpertyneenä. Hänellä on ollut ihan oma koiranpeti, mutta se ei ole hänelle koskaan kelvannut. Sensijaan hän on ominut säkkituolin ja nyt tämän maton. Täytyy myöntää, että maton kohdalla ymmärrän häntä, niin pehmeä ja lämpöinen se jalan alla on. Jos kiinnostuit Sukhi -matoista, voit lukea lisää osoitteesta www.sukhimatot.com

Lisää sisustusta:
Kommentit

 1. Ihana onnellinen-matto <3 Tällaisena innokkaana neulojana tuo maton kuteiden kuvio ihastuttaa. Harmaa on kaunis väri. Hienoa, että maton tekijät saavat kunnon palkan tekemästä työstään ja heidän lapsensa voivat käydä koulua <3 Hyvää joulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ihastuttivat tässä matossa juuri samat asiat, neulekuvio ja se, että että tiedän, ettei matontekijöitä ole riistetty. Mukava ajatus, varsinkin näin joulun alla❤

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi..tämä kone kirjoitti taas ihan omiaan:)
   Oi miten ihana matto ja niin suloinen Luna! Ihanaa joulun aikaa sinne ❤️🎅🎄

   Poista
  2. Voi kiitos samoin sinne teille❤

   Poista
 3. Kaunis matto ♥ Meillä myös pieni pyöreä Sukhin matto, tykkään siitä kovasti!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis matto - sekä väri että kuosi. Ja kauniin seesteistä muutenkin! Kivoja loppuvuoden päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kaunis matto <3 Olenkin lukenut näistä sukhi-matoista. Mukavaa loppuvuotta!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä tästä kauniista postauksesta, Virpi <3 Toivottavasti matto lämmittää hyvin tälläkin vuosikymmenellä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!