Kevät ja kesämuotia - mekkoja, mekkoja, mekkoja!

 





Tämä Vero Modan vihreä mekko on kierrätettyä viskoosia. 

Seuraan Instagramissa stylisti Annika Löfbergiä @ihanatyyli ja olemme aiemmin tehneet kivan yhteistyön, jossa sain kokeilla Annikan etävärianalyysi palvelua . Lue aiempi postaus aiheesta. Kun aloin pohtimaan vaatekaapin kevätpäivitystä, ajattelin, että aihe voisi kiinnostaa muitakin. Siitä sain idean pyytää Annikaa kirjoittamaan kanssani yhteispostauksen kevätmuodista! Tämän tekstin asiasisältö on siis Annikan kynästä ja minun pohdinnat on kirjoitettu kursiivilla. 

Annika on valinnut esimerkkikuvia Unsplashista ja omat suosikkini on Zalandosta ja kirppikseltä. Omat mekkokuvat on ottanut rakas tyttäreni, joka ystävällisesti opastaa minua paitsi järjestelmäkameran käytössä, myös poseeraamisessa. Itse kun tapaan seisoskella kuvissa suorana ja vakavana. Ihan tuli joistain kuvista mieleen entisajan emäntä, joka seisoo mekossaan juhlallisena kun kerrankin on kuvia otettu😂 NE kuvat eivät päässeet mukaan tähän juttuun. 


Kevään ja kesän muotia

Tänä keväänä ja kesänä muodissa näkyy vaikutteita 2000-luvun vaihteesta ja 60- ja 70-luvulta. Kirkkaat värit tulevat muotiin, kun korona alkaa viimein väistyä.

Värit innostavat muutenkin keväällä ja tuovat iloa pukeutumiseen. Vaikka liikaa auringossa oleilua tulee välttää, niin jonkinlainen kevyt päivetys kuitenkin yleensä kesällä tulee ja silloin vaatteissa sopivat kirkkaammat värit ja heleämmät värit. 


Värejä ja isoja printtejä

Neutraalit ovat jo pitkään olleet muodissa mutta ne saavat nyt rinnalleen kirkkaita värejä. Vihreä on yksi suosikeista, joko tummempana metsänvihreänä tai sitten vaaleana ja todella kirkkaana. Sinisestä on muodissa kirkkaampi kesätaivaan sininen ja utuisen pehmeä vaalean sininen.

Fuksia on myös yksi kauden trendiväreistä samoin kuin vaalea pinkki.

Valkoinen väri on myöskin hyvin trendikäs ja siihen pukeudutaan päästä varpaisiin. 

Kuvioissa näkyy paljon vaikutteita 60- ja 70 luvulta. Ne ovat isoja ja rohkeita sekä myös psykedeeliset abstraktit kuviot palaavat takaisin.  Yhdistele yksivärisiin, jos haluat rauhoittaa asuyhdistelmää ja poimi värit kuviosta.

Näistä trendeistä itseäni miellyttää erityisesti valkoinen! Olen nähnyt ihania valkoisia puuvillamekkoja ja tunikoja isoilla hihoilla tai "liehukkeilla". Tällainen on ehdottomasti tämän kevään hankintalistalla! Katselin niitä jo viime kesänä kaupoissa, erityisesti valkoinen pellava houkuttaisi.

Kirkasta vihreää vierastan, samoin voimakasta fuksiaa, joten ne värit jätän suosiolla heille, keille vahvat värit sopivat. Samoin suurien kuvioiden kanssa olen hieman varovainen, paitsi kesämekoissa, niihin suuret kuviot sopivat mielestäni ihanasti!


Itse valitsen muotiväri vihreästä murretumman sävyn. Tämä  Nextin vaate kulki nimellä ranta -asu, mutta itse olen ollut tämä päällä toimistolla, kun puin sen mustien leggareiden ja neuletakin kanssa.


Kesämekot

Kaksi trendiä tulee olemaan yli muiden vaikka miditkin pysyvät edelleen suosiossa. Maahan asti ulottuvat maksimekot ja hameet sekä todella lyhyet minihameet.
Mekoissa näkyy vaikutteita myös jopa antiikin Kreikasta asti, näyttävät solmukoristeet yläosissa ja hulmuavat helmat sopivat hyvin kesän lämpöisiin päiviin.

Kietaisumalliset hameet ja mekot ovat paitsi muodikkaita, niin myös käteviä siitä, että ne sopivat useimpien vartalolle ja tuovat vyötärön esille. Vaikkei se vyötärö muuten niin selkeästi näkyisikään.

Tätä kietaisumekko -trendiä ei voi olla huomaamatta, jos selailee nettikauppojen valikoimaa. Se ilahduttaa minua, sillä olen kietaisumekkojen suuri ystävä! Jumituinkin hieman kietaisumekkoihin ja nyt minulla on niitä useita! Minimitan taidan jättää nuoremmille, mutta midit ja liehuvat maksimekot - kyllä kiitos💜

Laventeli on edelleen muodissa. Tämä Onlyn mekko ei mennyt ihanasta väristään huolimatta jatkoon, koska malli ei istunut minulle kunnolla ja kangas oli jotenkin jäykkä. 

Pilkkuja ja lempivärini, tummansininen! JA kietaisumekko JA röyhelö JA ihanan laskeutuva kangas. Aina vannon, etten tarvitse enää yhtäkään tummansinistä vaatetta, mutta kuinkas sitten kävikään... Mekko on merkkiä Only.

Tämä kukkamekko löytyi SPR Kontti -kirppikseltä.

Tämä Onlyn mekko on ihanasti leijailevaa, pehmeää kangasta ja sopii myös kesän juhlavampiin hetkiin. Rakastuin myös näihin liehu -hihoihin!


Bleisereitä ja väljiä lahkeita

Ylisuuret bleiserit pysyvät edelleen takkimuodissa trenssien ja tikattujen mallien ohella. 

Samoin paitatakit eli shacketit pysyvät muodissa ja emme pääse vielä liiveistäkään.

Housumuotiin on tulossa kovaa vauhtia takaisin matalavyötäröiset mallit ja todella leveät lahkeet ovat paitsi muodikkaat niin myös viileät kuumempiin päiviin. Ja housuissa nähdään enemmän villejä kuvioita, värejä ja reisitaskuja.

Muodin kanssa kun ollaan tekemisissä niin olen oppinut, ettei koskaan pidän sanoa ei koskaan, mutta just nyt tuntuu, että matalavyötäröiset housut eivät KOSKAAN tule palaamaan vaatekaappiini😅 Bleiserit eivät ole itselläni käytössä, koska olen ikuinen neuletakki -tyttö, mutta paitatakkia olen kyllä harkinnut.


Massiivisia korkoja

Kenkä muotiin tulee korokepohjat, tolppakorot, kiilakorot ja niiden kuuluu nyt näkyä. Jos et ole näin massiivisten kenkien perään niin myös nyörilliset sandaalit ovat muodissa, balleriinat pysyvät trendikkäinä ja loaferit on yksi kestosuosikeista.

Nooh, tiedän kuulostavani juuri niin keski -ikäiseltä kuin olenkin, mutta jalkaongelmien takia vältän paksuja pohjia ja ylipäätään korkoja. Juhlakäytössä saatan laittaa korkkarit, mutta mennään matalalla. Onneksi ballerinat on aina muodissa ja myös rakastamani nyörisandaalit. Näissä mekkokuvissa jalassa on tyttäreni kirppikseltä löytämät sandaalit, siniharmaat Tom Tailorin ballerinat ja tosi ikivanhat Espanjasta ostetut avokkaat.

Asustetrendit keväälle

Koruissa näkyy hyvin nollarimuoti, eli aletaan nähdä enemmän muovia, blingiä, kännykkäkoruja yms. Näyttävät korvakorut eri väreissä tekevät paluun pidempien kaulakorujen rinnalle.

Aurinkolaseissa on paksuja muovisia kehyksiä eri väreissä. Muodoista neliömäisemmät ja kissansilmät ovat erityisen trendikkäitä.

Hatut ovat kätevä tapa suojautua auringolta ja muodissa tänä vuonna. Joko leveälieriset aurinkohatut, kevyemmät bucket malliset tai vaikka ihan vain lipat ja lippalakit.

Laukuissa ehdoton ykkönen on lyhythihnainen pieni olalla kannettava malli, jälleen rohkeasti muovisen tyylisenä ja eri väreissä. Myös isommat olalla kannettavat rantakassin tyyliset pysyvät trendikkäinä samoin kuin pienet kädessä kannettavat käsilaukut.

Aah, asusteet, niitähän ei tytöllä voi koskaan olla liikaa, eihän? Isot, näyttävät korvikset on minulle mieleen ja niitä korurasiasta jo löytyykin. Erityisesti pidän kevyistä ja näyttävistä vanerikorviksista, joita saa useilta kotimaisilta pienyrityksiltä. Hatuista tykkään kesällä, koska ne suojaavat hyvin auringolta. Leveälierinen olkihattu löytyy, mutta bucket hat olisi hakusessa kesäksi. Kesällä tykkään käyttää jotain kivaa rantakassia ihan yleisesti käsilaukkuna - mahtuu vesipullo, aurinkolasit ja muut kesäpäivän tykötarpeet ja menee sinne satunnaiset heräteostoksetkin😎



Ja loppuun vielä pakollinen raita! Rakastan raitoja ja nehän on aina muodissa😘 Tässä Onlyn vihreä versio. Sitä ei vielä kaapissa ollutkaan, että sikäli ihan perusteltu hankinta, vai mitä? Tämä trikoomekko tuli tuplapaketissa, jossa toinen oli yksivärinen vihreä.


Juutuin tässä omassa osuudessani midimittaisiin mekkoihin ja ne maksit ja muut kesävaatteet jäivät vielä kokonaan katsastamatta, ehkäpä siis seuraavaksi perehdyn niihin. Jospa siihen mennessä lumet olisivat jo lähteneet, jotta pääsisi kuvaamaan ulkona! 

Jos kaipaat inspiraatiota vaatekaapin päivitykseen, kannattaa vierailla Annikan Ihana tyyli -blogissa tai Instagramissa @ihanatyyli

Kuvat Minttu K

 





Kommentit

  1. Ihania mekkoja! Ainoa miinus kyllä on, että ovat äärimmäisen lyhyitä, pikkarit vilkkuu kun pienten lasten kanssa joutuu könyämään :D Ihania olisi jos jostain löytyisi himpun verran pidempiä malleja :)

    VastaaPoista
  2. Tulispa kesä :) Kivoja mekkoja kaikki.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen katsaus, kauniita mekkoja! Tykkään noista raitamekoista kesällä, löytyy jo aika monta kaapista. Oispa se kesä jo!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!