Värianalyysi etänä

 

Omasta kaapista löytyi pehmeän kesän sävyjä

*palvelu saatu

Olen tutustunut Instagramissa ihanaan  stylisti Annika Löfbergiin ja kun hän ehdotti, että kokeilisin uutta etävärianalyysia, innostuin heti! Just jotain sellaista ihanaa piristystä kaipasinkin tähän aikaan. Kevätmuoti on alkanut ilmestymään lehtien sivuille ja sosiaaliseen mediaan, joten pukeutuminen on alkanut etätyötalven jälkeen kiinnostamaan. Olen myös pohtinut vaatekaapin siivousta ja karsimista, koska tuntuu, että siellä on paljon vaatteita, joita en käytä. Muutamia harkittuja ostoksia voisin kevään kunniaksi tehdä ja ajattelin, että värianalyysista voisin saada ideaa niihin.

Innostuin heti penkomaan vaatekaappia värikartan kanssa!

En ole koskaan ollut värianalyysissä, eikä minulla ollut oikein mitään käsitystä siitä, mitkä värit minulle sopii. Olen aina valinnut vaatteiden värin sillä perusteella, mikä tuntuu oikealta ja miellyttää omaa silmää. Vähän siis mietitytty, että mitä jos koko vaatekaappi onkin täynnä vaatteita, jotka olisivat värianalyysin mukaan minulle ihan väärän värisiä! 

Värianalyysia varten tarvitaan mahdollisimman hyvässä luonnonvalossa otettu, meikitön ja filtteritön kuva. Lisäksi pitää vastata muutamiin kysymyksiin. Nämä lähetin Annikalle ja sitten vaan odottelin. Paluupostissa kilahti sähköpostiini paketti, josta löytyi värityypin tunnistus ja oma värikartta, joita olikin tosi mielenkiintoista lähteä tutkimaan! 

Värityypin tunnistuksessa voi itsekin kuvista nähdä, miltä erilaiset värit ja sävyt näyttävät ja miksi juuri tietyt värit sopivat itselle. Minä olen värityypiltäni pehmeä kesä ja heti kun näin värikartan huomasin ilokseni, että siitä löytyikin monta vaatteissa suosimaani lemppariväriä! Olin siis intuitiivisesti osannut valita itselleni sopivia värejä. Selityksen sai myös se, miksi jotkin henkarilla ihan kivan näköiset vaatteet eivät vain jotenkin tunnu sopivan ja saavat minut näyttämään jotenkin väsyneeltä. Hutiostoksiakin on siis tullut värien suhteen tehtyä.

Värityyppioppaassa on värikartta, josta löytyy oman värityypin värit, eli minulla kesän utuisen viileät sävyt ja lisäksi ne itselle aivan parhaat sävyt, eli minulla pehmeän kesän utuiset ja murretut sävyt, sekä parhaat neutraalit. Parhaita värejä voi suosia kasvojen lähellä ja parhaita neutraaleja voi valita esim. alaosiin. Paketissa on myös "vältä näitä" värikartta, josta löytyi itselläni juuri niitä sävyjä, joita on jossain niissä hutiostoksissa. Minulla näitä sävyjä on voimakkaan värikylläiset, kirkaat ja tummat sävyt. Esimerkiksi voimakas liila on minusta kiva väri, mutta toistuvasti olen saanut huomata, että ainakin kasvojen lähellä se saa minut näyttämään jotenkin kalpealta ja sairaalloiselta. 

Oppaassa on bonuksena myös itselle sopivien meikkivärien värikartat ja näitäkin tutkin suurella kiinnostuksella ja vertailin meikkipussini sisältöön. Paljon löytyi tuttuja sävyjä, mutta meikissä olen aika paljon käyttänyt turvallisia nuden sävyjä, osittain siksi, että olen kokenut itseni epävarmaksi esim. värikkään luomivärin valinnassa. Nyt kyllä kokeilen rohkeasti jotain värikartasta löytyvää sävyä!

Värikartat ovat minulle värianalyysin parasta antia. Ne voi tulostaa ja napata vaikka mukaan ostoksille! Aion ensin käyttää värikarttoja oman vaatekaapin läpikäymiseen ja karsimisen apuna. Sitten suuntaan joko ostoksille tai nettikauppoihin värikartta apunani, jotta saan päivitettyä vaatekaappia itselleni parhaiten sopivilla sävyillä.

Jos innostuit ja haluisit kokeilla värianalyysia, tästä pääset Annikan nettisivuille: https://stylistiannika.fi/

Kaunismäessä -blogia voit seurata Blogit.fi kautta, klikkaa sydäntä niin löydät aina uusimmat postaukset!

Minua ja Annikaa voit seurata myös Instagramissa! Oma tilini löytyy nimellä @kaunismaessa ja Annikan @ihanatyyli

Kommentit

 1. Mietin tuon ensimmäisen kuvasarjan nähdessäni, että erityisesti ensimmäinen asu vasemmalta sopii omasta mielestäni sinulle ihan älyttömän hyvin ja sitäpaitsi näytät kaikissa kauniilta.
  Minulle oli kaverit järkänneet maltillisten polttareiden ohjelmanumeroksi värianalyysin (elettiin vuotta -93) ja sen tuloksena selvisi, että mieheni siskon hirmuisella vaivalla itsevalitsemastani kauniista kankaasta ompelema hääpuku oli väärän värinen :D. Olin värianalyysin mukaan syksy , jolle olisi sopinut luonnonvalkoinen puku, mutta sillä kirkkaan puhtaan valkoisella kuitenkin menin naimisiin ja olen edelleen näin 28 vuoden jälkeen, joten ei jäänyt ainakaan väristä kiinni se homma :D. Ja muutenkin vähän luulen, etät jos nyt menisin analyysiin uudelleen, vuodenaikani olisi joku muu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä näihin värianalyysin tuloksiin voi suhtautua niin, että on kiva tietää ne omat sävyt, mutta muitakin voi käyttää 🙂

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! Minä en ole koskaan ollut värianalyysissä. Sen tiedän, että keltainen ei ikävä kyllä minulle sovi. Keltainen vie värin kasvoistani :/ Keltainen olisi niin ihanan pirtsakka väri <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, kirkas keltainen ei sovi ollenkaan! Eikä niitä muitakaan keltaisen sävyjä juurikaan löydy kaapista. Kivaa viikonloppua❤

   Poista
 3. Oon itsekin miettinyt joskus värianalyysia ja olisin ehkä kokeillutkin mutta korona-aika ja pysyvä etätyö on saanut pukeutumaan lähes yksistään urkka/vapaa-ajan vaatteisiin :) Toisaalta tuo saisi ehkä käymään vaatekaapin sisällön läpi sillä ajatuksella, että sinne jää vain ne joita oikeasta käyttää ja sopivat omaan lookiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etätyössä tosiaan tulee kuljettua aina jossain mukavissa sporttivaatteissa. Mutta omaa mieltä piristi kokeilla välillä muitakin vaatteita ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!