Mitä yllättäviä asioita sain tietää ruokavaliostani kännykkäsovelluksen avulla ja miksi päätin ottaa Wellness-tuotteet käyttöön?

*sisältää kaupallisia linkkejä

Miten päädyin seuraaman ruokavaliotani?

Olen aiemmin kirjoittanut tavoitteistani liikunnan ja terveellisen ravinnon suhteen jutussa MITEN LISÄTÄ LIIKUNTAA KIIREISEEN ARKEEN - ONKO AKTIIVISUUSRANNEKEESTA APUA LIIKUNNAN MÄÄRÄN SEURAAMISESSA? . Minulla on siis käytössä Garminin aktiivisuusranneke ja sen kanssa puhelimessa Garmin connect- sovellus, joka ehdotteli, että laitaisin My Fitness Pal- sovelluksen. Tein työtä käskettyä ja näin homma toimii: ranneke tallentaa liikuntasuoritukset, levon ja stressin Garmin connect sovellukseen. My Fitness Pal -sovelluksella voin asettaa itselleni painonpudotustavoitteen, sovellus laskee tavoitekalorit ja säätää niitä Garmin connect -sovelluksesta saatujen liikuntatietojen mukaan. My Fitness Pal- sovelluksella voin pitää ruokapäiväkirjaa helposti. Siinä on viivakoodin lukija, jolla on kätevä napata tuotteiden pakkauksista ravintotiedot suoraan, tai sitten ruokia voi hakea nimellä. Päivän päätteeksi sovellus laskee minulle statistiikat kulutetuista ja saaduista kaloreista ja ruuan sisältämistä ravintoaineista. Kaloreiden lisäksi sain siis tietää ravitsemuksestani paljon muutakin.


Tässä näkyy ruokapäiväkirjan sivu aika tyypillisestä arkipäivästäni. Päivän ateriat olivat seuraavanlaiset: 

Aamupala: kahvi kauramaidolla, ruisleipä kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla
Lounas: valmissalaatti, raejuustoa ja jugurtti
Välipala: banaani, Natural Balance shake ja kahvi
Illallinen: riisiä, kanakastiketta ja salaattia
Iltapala: sämpylä ja vihreää teetä

Päivän koosteesta näkyy, että hiilihydraatit ylittyivät vähän, samoin sokerit. Sovelluksen avulla voit tarkastella myös esim. rasvan määrän lisäksi ruokavaliosi rasvan koostumusta. 

Mikä yllätti? 

Ylläolevasta kuvasta näet seikan, joka yllätti minut eniten ruokavaliossani. Olen aina ajatellut, että koska syön paljon kasviksia, niin vitamiinien saannissa ei ole ongelmaa. Kuitenkin minään päivänä ei vitamiineja, eikä rautaa ole tullut tarpeeksi.  Tässäkin esimerkkipäivässä jäi C- vitamiinista puuttumaan 98% ja raudasta 96%. Raudan ymmärrän, koska en syö punaista lihaa ja C-vitamiinin taas sen takia, että olen allergisoitunut monille hedelmille. Lisäsin ruokavaliooni rautaa tuomaan pinaattia ja herneitä salaattiin ja olen yrittänyt syödä enemmän hedelmiä, mikä korjasi tilanetta hieman. Totuuden nimissä (ja ruokapäiväkirjaa tutkailemalla) on kuitenkin myönnettävä, että tämä esimerkkipäivä on sellainen parempi päivä. On myös päiviä, jolloin on kiire ja ruoka saattaa olla vähän sitä sun tätä. Tässä esimerkkipäivässäkin eivät luultavasti proteiinitkaan olisi täyttyneet ilman Natural Balance shakea.

Sovellus näyttää myös, miten päivän ravinto jakautuu hiilihydraatteihin, rasvoihin ja proteiineihin. Tämä esimerkkipäivä meni aika kohdilleen, mutta useimpina päivinä minulla jää hiilihydraattien saanti aika vähäiseksi, koska vältän valkoista vehnää. Se ei oikein tunnut sopivan vatsalleni. 

Tästä kuviosta näkyy miten energiansaanti jakautuu päivän eri aterioille. Olen aina yrittänyt huolehtia siitä, että syön tasaisesti päivän mittaan, koska pitkät ruokavälit ja niistä seuraava alhainen verensokeri tekevät minulle huonon olon. 

Mitä päätin tehdä asialle?

Seurailtuani jonkin aikaa ruokapäiväkirjaa totesin, että kalorien määrän saan kyllä pysymään sopivana, mutta turvatakseni ravintoaineiden ja proteiinin saannin myös kiireisenä päivänä, minun on hyvä ottaa Wellness -tuotteet käyttöön. Toimin itse siis Oriflame -edustajana, joten Oriflamen tuotteet olivat minulle luonteva valinta. Oriflamen tuotteiden takana on paljon tuotekehitystä ja laadukkaat raaka -aineet. Lisäksi niille saa kätevän toimituspalvelun, jolloin tuotteet tulevat automaattisesti ja joka neljäs tuote on ILMAINEN!
Minulla on käytössä Natural Balance Shake , jota saa mansikan- suklaan- ja vaniljan makuisena, sekä maustamatomana Protein Blend -jauheena. Shake jauheen voi sekoittaa veteen tai maitoon, (itse teen sen kauramaitoon) sitä voi lisätä puuroon, jugurttiin tai smoothieen. Shake ei ole ateriankorvike tai laihdutusvalmiste, vaikka siitä voikin olla apua painonhallinnassa, vaan kätevä ja terveellinen välipala. Sillä voi myös täydentää salaattilounaan ja se auttaa pitämään nälän loitolla. 


Kannattaa tilata myös kätevä sekoitusmuki ja mitta


Shaken lisäksi minulla on käytössä Wellness Pack woman . Pakkauksessa on 21 päiväksi kätevissä annospusseissa hivenaine-monivitamiini, metsämustikkauuteastaksantiini- ja Omega 3 -kalaöljykapselit. Lisää tietoa tuotteista, niiden raaka -aineista ja käytöstä löydät Oriflamen Wellness -sivuilta


Tässä setti, joka on tukenani matkalla kohti hyvinvointia!


Ja tässä paras tsemppari ja personal trainer, joka ulkoiluttaa minua joka päivä! 

Mikäli haluaisit tietää lisää Oriflamen Wellness -tuotteista, voit laitta minulle sähköpostia osoitteeseen kaunismaessa@gmail.com tai ottaa minuun yhteyttä Facebook -sivuni kautta. Autan ja neuvon mielelläni, sillä se on mielestäni Oriflame -edustajan työssä parasta kun saan auttaa ihmisiä löytämään juuri itselleen sopivat hyvinvointi -ja kauneudenhoitotuotteet. Voit ottaa yhteyttä myös mikäli sinua kiinnostaa Oriflame -edustajana toimiminen ja mitä se voisi tuoda sinun elämääsi!
Kommentit

  1. Onpas loistava sovellus tuollainen:) Pitäisi itsekkin joskus katsoa mitä niistä päivän syömisistä kertyy:) Tuo sinun tsemppari on kyllä maailman suloisin!! Mukavaa alkanutta viikkoa💕☀️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!