Hedelmäinen juustokakku tuoreista luumuista (myös gluteeniton)


Meillä on ylitarjontaa luumuista, joten keksin, että ne varmaan sopisivat kivasti juustokakkuun. En kuitenkaan löytänyt ohjetta, jossa käytettäisiin tuoreita luumuja, joten keksin sellaisen itse. Lopputulos oli aika makoisa, joten jaan reseptin teille, rakkaat Kaunismäessä- blogin lukijat ❤


Hedelmäinen juustokakku tuoreista luumuista

Pohja
- 175g keksejä (gluteenittomia)
- 50g voita

Täyte
- 4dl sosetta tuoreista luumuista
- 8 liivatelehteä
- 3 rkl omenamehua
- 2 rasiaa (200g) vaniljatuorejuustoa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa

Koristelu
- hedelmäviipaleet
- kuivattu vadelmarouhe

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Itse tykkään tehdä tämän monitoimikoneella, mutta käsinkin onnistuu. Jos käytät gluteenittomia keksejä ja seos tuntuu liian löysältä, voit lisätä gluteenittomia jauhoja. Laita irtopohjavuoan pohjalle voipaperi ja levitä taikina vuoan pohjalle. Gluteeniton taikina kannattaa levittää gluteenittomissa jauhoissa kastetun lusikan pohjalla.

Poista luumuista (n.200-250g) kivet ja soseuta ne esim sauvasekoittimella. Liota liivatelehtiä 5 min. Kiehauta omenamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun.

Vatkaa tuorejuuston sekaan luumusose ja lisää sitten ohuena nauhana kaataen, alhaisella nopeudella koko ajan vatkaten liivate joukkoon.

KOKEILIN BLOGGERIN UUTTA VERSIOTA JA OLIN JOTENKIN VAHINGOSSA TÄSSÄ KOHTAA JULKAISSUT TÄMÄN

Tässä siis loput ohjeesta ja pahoittelut kaikille, jotka kohtasivat keskeneräisen ohjeen :(

Lisää seokseen sokeri ja vaahdotettu kerma. Kaada pohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele hedelmäviipaileilla. Itse käytin nektariinin viipaileita ja kokonaisia pikkuluumuja. 

Ihanaa viikonloppua ❤



Kommentit

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!