Risteily Vesijärvellä


Kävimme Juhannuksena risteilemässä Suomenneidolla ja samalla tuli testattua laivan ja sataman esteettömyys, sillä miehellä on jalka kipsissä ja hän kulkee kainalosauvoilla.


Laivaan oli aikamoinen jono, mutta se johtui varmasti siitä, kun oli Juhannus. Olimme varanneet ja maksaneet risteilyn ja illallisen jo etukäteen, joten siinä mielessä kiirettä ei ollut. Lippuja sai näköjään ostaa myös laivaan mennessä, mutta kaikki eivät enää mahtuneet syömään ensimmäiseen kattaukseen.


Onneksi jalkapotilaalle löytyi varjoinen penkki, jossa odotella jonon etenemistä.


llma ei olisi voinut olla parempi ja maisemia oli tosi mukava ihailla. Laivalla on hyvin ulkotiloja ja sisälläkin on isot ikkunat, joten kylmälläkin säällä pääsee nauttimaan maisemista. Kapteeni selosti kiinnostavia asioita ohi lipuvista kohteista.


Täysin esteetön laiva ei ole, sisällä ja ulkona on portaita, joissa kyllä on hyvät kaiteet. Ohitimme siipirataslaiva Vellamon.


Risteily kulkee Vesijärveltä Vääksyn kanavan kautta Päijänteelle, jossa laiva käy tekemässä pyörähdyksen. Kanavan ja sulun kautta kulkeminen on elämys, joka kannattaa kokea!Kapteeni kertoi, että Suomenneito on kanavan suurin sulutus ja sen todella huomasi kun laiva oli sulussa, että yhtään isompaa laivaa ei sinne tosiaan mahtuisi!


Kapteeni kertoi myös, että kanavan pienin sulutus on ollut vesilintupoikue, jonka kanavamestari huomasi odottavan sulussa. Hän avasi sulun ja päästi linnut läpi toiselle puolelle :)


Kanavassa on nostosilta, jonka läpi laiva kulkee mennessään.


Kanavan Kunkussa oli paljon väkeä viettämässä Juhannusaattoa ja he vilkuttelivat meille risteilijöille.
Ruoka laivalla oli todella hyvää ja varsinkin salaatit olivat herkullisia.


Viinejäkin oli ihan hyvä valikoima ja kuten ilmeestä näkyy, mieleinen löytyi.Lämpimissä ruuissa oli lihana vain possua, mutta se ei haitannut, sillä otin perunakasvispannun kanssa lämminsavulohta.


Paluumatkalla oli ihana ihailla painuvaa aurinkoa ja paluu satamaan oli kaunis.


Tämä ei ole yhteistyöpostaus, mutta jos kiinnostuit risteilystä, tässä linkki:Kommentit

 1. Varmasti mukava risteily. Ihana kanavamestari!

  VastaaPoista
 2. Oi, tuo risteily on ollut varmasti ihana ja kun sattui vielä niin hyvä keli! Ruoat näyttivät tosi herkullisilta. Itsekin tykkäisin käydä tälläisillä risteilyillä ja Lappeenrannasta olenkin käynyt kahdesti Saimaan kanavaristeilyllä. Olen kuullut tuosta Kanavan Kunkusta ja sielläkin olisi joskus kiva käydä. Ymmärtääkseni se on aika suosittu paikka. Mukavaa viikonloppua sinulle, Virpi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko Vääksyn kanavan alue näytti ihanalta ja tuli mieleen, että sinne voisi olla kiva tehdä päiväretki kunhan tuo isännän jalka kantaa :)

   Poista
 3. Olen asunut Lahdessa kohta 8 vuotta ja joka kesä on ollut tarkoitus mennä kyseiselle risteilylle, mutta se on aina jäänyt. Harmittaa. Josko tänä kesänä!
  Kuulosti joka tapauksessa aivan mahtavalta tavalta viettää juhannusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä! Se onkin vähän niin että kaukana oleviin kohteisiin tulee lähdettyä, mutta nämä omien kotikulmien nähtävyydet jää kokematta.

   Poista
 4. Juuri tässä pari päivää sitten Lahden satamassa katselin kun laivoja tuli ja meni ja aloin samantien haaveilla risteilystä :) Varmasti huikea tapa viettää juhannusta ja ihana elämys noin muutenkin. Jostain syystä, vaikka koko elämäni olen Lahdessa asunut, en ole kertaakaan käynyt näillä risteilyillä, olisi siis aika korjata tuo vääryys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatta mennä ja luulisin että laiva ei ole ollenkaan niin täynnä jonain tavallisena päivänä :)

   Poista
 5. Varmasti kiva risteily! Vääksyn kanava on kaunis ja ruuatkin näyttävät todella hyvitlä.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kiva risteily ja onnellinen sinä ♥ Tuollaiselle olisi mukava päästä, ollaan lounas ja illallisrieteilyillä käytykin ja ne ovat aivan ihastuttavia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!