Miten kävi hortensian talvettamisessa ja muita puutarhan kuulumisia


Ihanaa, kevät tulee ja puutarha- aika alkaa! Kylmästä säästä huolimatta olen aika fiiliksissä puutarhahommista. Kävimme hakemassa vähän fiilistä Pihapiirimessuilta ja tapasin siellä myös blogiystävän, Katin 


Vappuaattona kävimme katsomassa Mantan lakituksen, koska vietimme vappua ihan kahdestaan. Viimeksi olimmekin olleet siellä joskus 90- luvun lopussa! 


Vappupäivän lounaan kävimme syömässä Teivaan lokissa, mutta paras vapunviettopaikka löytyi kuitenkin oman kotitalon terassilta❤

Simat nautittiin siinä vielä, mutta sitten tälle puutarhurille riitti juhlinta ja hyppäsimme autoon ja suuntasimme Kodin terraan!





Kotiutimme sieltä mullan ja kuorikkeen lisäksi pari sixpackia, nimitäin orvokki-sixpackia ;)





Puutarhahommissa aina tarkkana mukana Luna- koira tietenkin!


No se hortensia sitten - tämä kuvassa upeana näkyvänä on uusi. Sen takana näkyy viime vuotinen, joka talvehti menestyksekkäästi varastossa, jossa on n. 10 asteen lämpötila ja aika valoisaa.


Se pudotti joulun alla suurimman osan lehdistään, mutta oli nyt keväällä tehnyt uusia ja myös kokonaan uusia, hentoja varsia ja olipa siinä jo yksi nupullaan oleva kukkakin. Olin innoissani! Päätin, että hortensian on aika päästä ulos aurinkoon kun oli se ihanan lämmin jakso.


No, se sitten jäi ulos ja TOTTAKAI heti seuraavana yönä oli vaikka kuinka paljon pakkasta!! Kaikki uudet lehdet ja oksat paleltuivat ja ilmeisesti myös vanhat oksat :(

Juuret kuitenkin selvisivät ja nyt tyvestä nousee uutta kasvua, saapa nähdä miten käy. Mikään kaunokainenhan tämä ei tällä hetkellä ole! Eli tarinan opetus? Hortensian voi talvettaa, mutta ulkoilua vain päivisin, kunnes pakkaset ovat varmasti ohi!


Luna vietti 2v synttäreitään 4.5. ja on nyt olevinaan niin iso tyttö, että on jopa vähän yrittänyt uhitella toisille nartuille! Hän kun ennen meni minun jalkojeni taakse piiloon kun tuli toisia koiria vastaan.

Toivotamme mukavaa loppuviikkoa ja kuulemme mielellämme sinun puutarha- tai muita kuulumisia ❤

Kaunismäessä- blogia voit seurata Facebookissa tai Blogit.fi

Kommentit

  1. Heh. Se on niin totta, että nykyään Kodin Terra ja kotiterassi vie kyllä voiton yleisisistä vappuhulinoista :). Meillä täällä ei Terraa ole lähistöllä, mutta Prisman kesäpihalla tulee kulutettua aikaa niin paljon, että mies jo kerran ehdotti, että voisin viedä palkkanauhani suoraan sinne, niin voivat siitä sitten suoraan veloitella ostokset :). On tosin jääneet tänä vuonna toistaiseksi ainakin vähiin, mutta pelkkää sitä kukkien väriloistoa katselee ilokseen. Joskin kotipihalla mun suosikkiväri on valkoinen.

    PS. Täällä siis ollaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, tervetuloa Kaunismäkeen! :D Meillä on Kodin terra ihan liian lähellä...

      Poista
  2. Voihan hortensia! Toivotaan, että viime kesäinen hortensiakin jaksaa vielä kasvattaa uusia versoja ja kukkanuppuja. Minulla ei vielä ole mitään kesäkukkia, ei edes orvokkeja. Odottelen edelleenkin ilmojen lämpiämistä. Multakaupoille pitäisi minunkin mennä, kun yhteen isoon pataankin pitäisi vaihtaa ihan uudet mullat ja meneehän sitä sitten ainakin tuleville kesäkukillekin. Ne huhtikuun lämpimät ilmat voisivat kyllä tehdä jo paluun.

    Teillä on ollut kiva aikuisten vappu. Mukavaa lauantaita sinulle, Virpi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voi kun tulisi nyt lämmintä! Mukavaa uutta viikoa :D

      Poista
  3. Kiva oli tulla blogiisi :) Jäin tänne lukijaksi. Mukava on jäädä odottamaan uusia postauksiasi :)Sinulla on ihana koira :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!