Vähäsokerinen kotimehu raparperista
Vähäsokerista kotimehua Stevialla makeuttaenKesä on kauneimmillaan ja Kaunismäki on taas todellakin nimensä veroinen paikka! Raparperisato on valtava ja piirakan leipomisen jälkeen niitä jäi vielä tosi paljon, joten päätin tehdä taas mehua.


Pidän kotimehusta tosi paljon, mutta välillä hirvittää se sokerin määrä, jonka siihen joutuu laittamaan, jotta saa viinimarjoista tai raparpereista mehua, joka maistuu myös lapsille. Niinpä viime kesänä kehitin Stevialla makeutetun viinimarjamehun ja se vasta olikin hyvää! Tänä vuonna päätin kokeilla samaa raparpereistä.Mehua varten raparperejä ei tarvitse kuoria, riittää kun ne pesee ja pilkkoo. Raparperin sekaan voi laittaa suoraan pakastimesta edellisen kesän ylijääneet pakastemarjat. Näin saat mehuun kauniin värin ja pakastemarjat hyötykäyttöön. 


Laitoin mehustimeen vain alle puoli kiloa sokeria, näin tehty mehu on aika hapanta. Mehun jäähdyttyä lisäsin Stevia- jauheen välillä maistellen, jotta löytyi sopiva makeusaste. Mehua tuli viisi litraa yhdestä mehumaijallisesta ja meillä ainakin sitä käytetään mehutiivisteen tapaan vähän kannun pohjalle ja loput vettä, joten mehua riittää!


 Itse pakastan mehun, mutta puoli kiloa sokeria/mehumaijallinen pitäisi riittää myös kellari tai jääkaappi säilytykseen. Tällöin mehu tulee makeuttaa ja pullottaa kuumana kuumennettuihin lasipulloihin. Stevialla makeutetun mehun kellarisäilytyksestä ei itselläni ole kokemusta, mutta kuulisin mieluusti jos Sinulla on😊


P.S. Kaunismäessä on uusi vahti, Luna-koira on muuttanut taloon. Tässä maistellaan Mummin kengännauhoja😂


Kommentit

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!