Lakkiaiset kauniina loppukesän päivänä. Muista nämä asiat, kun järjestät juhlia!
*sisältää kaupallisia linkkejä

Meillä vietettiin elokuun lopussa tyttären lakkiaisia, jotka siirtyivät keväältä. Koska koronasta taas varoiteltiin, varauduimme viettämään juhlia mahdollisimman paljon ulkona. Harkitsin juhlateltan vuokraamista, mutta kun huomasin miten edullisia ne olivat loppukesän tarjouksissa, päätin kuitenkin ostaa ne itselle. Varmasti niistä on paljon iloa jatkossakin. Laitoimme kaksi telttaa vierekkäin, jolloin saimme pitkän teltan taka- ja sivuseinillä. Telttaan saimme kaksi pöytää ja terassilla oli muutama pöytä. 


Onnittelumaljat tarjosimme ulkona, mutta kahvitarjoilun laitoin sisälle. Kutsuin vieraat saapumaan tietyllä aikavälillä omaan aikatauluunsa, jotta välttäisimme ruuhkaa ja ehtisimme seurustella kaikkien vieraiden kanssa.


Kun vieraita on paljon, ongelmaksi muodostuu aina astioiden riittäminen. Meillä ei ainakaan ole esim. kuohuviinilaseja läheskään riittävästi. Ihana apu juhlissa on Via Deco, Lahtelainen somistevuokraus- ja juhlasuunnittelupalvelu. Via Decon Susannaan kannattaa olla yhteydessä jo juhlien suunnitteluvaiheessa, on ihanaa, kun ammattilainen auttaa pohtimaan, mitä kaikkea olisi hyvä ottaa juhlia suunnitellessa huomioon! Meille sovittiin seuraavanlainen paketti: pöytäliinat, tuikkulyhdyt, maljakot, kukat, lautaset, kahvikupit, kuohuviinilasit, hana -astiat, valosarjat telttoihin, isot maljakot ruusuille ja iso maljakko buffet -pöytään. Kaikki tuotteet oli pakattu käteviin laatikoihin, joissa niiden kuljetus sujui helposti. Kukat sovittiin toimitettavaksi isoina nippuina, joista itse asettelin ne pieniin maljakoihin pöytiä varten ja isoon maljakkoon buffet -pöytään.

Ei olisi mitään järkeä ostaa itselle sellaisia määriä astioita tai varsinkaan esim. samanlaisia tuikkulyhtyjä. Oli ihanaa, kun astioiden riittämisestä ei tarvinnut kantaa huolta, eikä ollut tarvetta tiskaamiselle kesken juhlahumun. Olin laittanut astioita valmiiksi pinoihin, joten siitä oli kätevä aina vaan laittaa uudet kahvikupit ja astiat sitä myötä, kun niitä kului. Likaisia astioita keräsin kodinhoitohuoneen pöydälle, enkä edes yrittänyt tehdä niille mitään juhlien aikana.

Koska vaalea roosa on päivänsankarin lempiväri, valitsin sen juhlan väriksi. Via Decon valikoimista löytyi juuri sopivat roosat tuikkulyhdyt ja pullon muotoiset pienet maljakot. Kukiksi valitsin hennon roosat neilikat ja eukalyptuksen oksat. Jos vain mahdollista, kannattaa somisteita mennä paikan päälle katsomaan, tosin vaarana voi olla valinnan vaikeus, koska tuotteet ovat niin ihania. 


Oli tosi kiva laittaa pöytiä, kun yhteensopivia somisteita oli riittävän paljon. Sirottelin kukkapulloja ja tuikkukippoja runsaasti olohuoneeseen ja ulos, jolloin yhdessä valkoisten liinojen kanssa syntyi yhtenäinen vaikutelma. Buffet -pöytään laitoin pitkän, haalean sinisen perintö -pellavaliinan ja se sitoi mielestäni kivasti kokonaisuuden yhteen, koska meidän olohuoneessamme on sinisen sävyjä sisustuksessa. Sää suosi meidän juhliamme, koska perjantai oli tosi sateinen ja kylmä päivä, samoin sunnuntai. Onneksi lauantaina sade piti taukoa ja aurinko lämmitti ihanasti, suojaisalla terassilla oli jopa vähän kuuma ja jouduttiin avaamaan päivänvarjot. 


Tarjoilut hoituivat siten, että kakut tilasin päivänsankarin uusperhe -siskolta, joka tekee aivan ihania kakkuja ja suolaiset tarjoilut hoidimme päivänsankarin kanssa. Kuohuviinin määrän laskemiseen käytin Kotilieden laskuria ja se riitti hyvin. Yksi pullo poksautettiin vielä vieraiden lähdettyä, kun ensimmäiset tiskit pyörivät jo koneessa ja oli aika nostaa jalat ylös ja huilata ;) 

Suolaisina tarjosimme cocktailpiirakoita ja munavoita, suolaisia piirakoita, pikku pizzoja, voileipäkeksejä ja tuorejuustoa, sekä kalkkuna -chilihyrriä , jotka on muodostuneet meillä kahvipöydän suosikiksi. 


Cocktailpiirakoissa olen aina luottanut Moilasen piirakoihin ja niitä ostin nytkin, mutta koska epäilin, että yksi laatikollinen ei riitä, otin lisäksi vielä Rainbow -cocktailpiirakoita. Niitä paistellessa huomasin, että itseasiassa Rainbown piirakat ovat kauniimman näköisiä ja muistuttavat käsin rypytettyjä piirakoita. Kuori oli niissä mukavan rapea. 

Makeina oli gluteenittomat vadelma- ja mansikkahyydykekakut, keksejä, vaahtokarkkeja ja Lindt suklaapalloja. Jälkimmäisistä vinkkinä, että Helsinki Outletissa on Lindt myymälä, jossa erilaisia suklaapalloja saa valita irtomyynnistä kilohinnalla, suklaanystävän paratiisi! 

Tässä vielä muistilista asioista, jotka on hyvä huomioida kun järjestää isoja juhlia:

- Mieti mihin lahjat laitetaan? Erillinen lahjapöytä on hyvä ratkaisu ja siitä vieraatkin voivat käydä lahjoja ihailemassa

- Tyhjennä tilaa kaappiin tai eteiseen vieraiden takeille, jos on kylmä vuodenaika tai sateinen päivä

- Varaa valmiiksi maljakoita vieraiden tuomille kukille ja sovi, kuka purkaa kukkapaketit. Meillä oli korkeat maljakot Via Decosta tähän tarkoitukseen.

- Varaa valmiiksi kuohuviinilasit tarjottimille ja mieti, missä tarjoat onnittelumaljat. Nimitä joku juomanlaskijaksi. Pohdi myös valmiiksi, mihin vieraat voivat palauttaa käytetyt lasit?

- Sovi, kuka huolehtii kahvin keittämisestä ja kaatamisesta? Et ehkä itse pysty olemaan koko ajan keittiössä, jos haluat myös tervehtiä saapuvia vieraita. Pumpputermoskannu on hyvin kätevä ja siinä kahvi pysyy myös kuumana. 

- Huomioi lapset, mikä on lasten alkumalja ja minkälaisista laseista se tarjotaan? Meillä kaikki lapsivieraat olivat jo kouluikäisiä, joten he saivat Pommacia kuohuviinilaseista, mutta kovin pienille lapsille en niitä antaisi, koska niistä on aika hankala juoda. Varaa lapsille myös limsaa ja / tai mehua ja huomioi, että aikuiset saavat lusikan kahvikupin kanssa, mutta lapsille täytyy varata lusikat erikseen. 

- Kaikkia juomia ei ehkä saa kylmään ja ne myös lämpenevät pöydällä ollessaan ja sen takia on kiva tarjota jäitä juomapöydässä. Niitä voi valmistaa runsaasti valmiiksi pakastimeen. Jos käytät jääpalapusseja, irrottele jääpalat valmiiksi kulhoon tai rasiaan pakastimeen.

- Mieti etukäteen, mihin vieraat voivat palauttaa käytetyt astiat? On kätevää, jos niitä voi pinota johonkin ja ruokailuvälineille kannattaa varata esim. pieni kattila, jossa on tiskivettä. Ruokailuvälineet lautasilla hankaloittavat pinoamista.

- Nimitä joku valokuvaajaksi ja sovi, että kaikista vieraista otetaan kuva esim. onnittelumaljojen yhteydessä. Meillä kuvaajana toimi lasteni varaäiti ja kuvia olikin ilahduttavan paljon! Voit jakaa kuvat juhlien jälkeen vieraille esim. Google -kuvien kautta.


On ihanaa viettää elämän tärkeitä hetkiä sukulaisten ja ystävien kanssa! Juhlissa on aina omat järjestelynsä ja juhlastressiä vähentää huomattavasti hyvä etukäteissuunnittelu ja ammattilaisten apu. Lämmin suositus Via Decolle ja somistevuokraukselle. Via Decolla on myös somistuspalvelu, jolloin he tulevat tuotteet mukanaan ja laittavat somistuksen valmiiksi. 

Via Deco tarjoaa myös Local4U kautta yhteistyössä Etelä-Suomen kosmetologikouluhoitolan kanssa ryhmille, esim. polttariporukoille teemailtoja. Pakettiin kuuluu toiveidesi mukaan tilat, halutessasi teemaan somistettuna ( baby shower tms.), hemmottelevia OPI käsihoitoja, hierontaa ja tarjoilua. Sekä Via Deco, että Etelä -Suomen kosmetologikoulu palvelevat Eana Centerissä saman katon alla.

@kaunismaessa Instagram -tilillä ja Facebookissa on menossa Via Decon kanssa arvonta, jossa on palkintona tämä ihana setti. Voit tuplata mahdollisuutesi voittaa osallistumalla molemmissa!

Palkinto sisältää;
Keittiösuihkeen
Käsitiskiaineen (mustikka)
Vanilja ananas kynttilä
Huonetuoksu + tuoksukynttilä ( sama tuoksu molemmissa, Silver)


Juhlien virallisella valvojalla Lunalla oli kiireinen päivä, kun vieraita tuli ja meni. Toivotan mukavaa syksyä ja muista käydä osallistumassa arvontaan!

 

Kommentit

  1. Upeat kuvat! Teillä on ollut ihanat juhlat ja niin herkullisen näköiset tarjoilut! Lämpöiset onnittelut tyttärelle valkolakista! Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!