Kysymyksiä ja vastauksia

Sain Hillevi Joutjärveltä kivan blogihaasteen ja vihdoin ehdin vastaamaan siihen. Olipa mukava viettää sunnuntai-iltapäivää lapsuusmuistoissa ja pohdiskella omaa elämää muutenkin. Äitini on tehnyt suuren työn ja skannannut lapsuuskuviamme Google kuviin, josta niitä on helppo käydä katselemassa :)

Haaste on alunperin Susannen blogista ja siihen onkin jo useampi blogituttava tarttunut. Näitä on kiva lukea ❤

Omat vastaukseni ovat seuraavanlaisia:

1. Millainen oli lapsuudenkotisi?

Lapsuudenkoteja oli niin monta, etten oikein edes muista niitä varhaisimpia. Vartuin diplomaattiperheessä, joten kotimaakin vaihteli. Muistoissani on kaupunkikoti Madridissa ja piparkakkutalon näköinen omakotitalo Yhdysvaltojen itärannikolla. Välillä asuttiin Helsingin Lauttasaaressa. Aikuiseksi vartuin Espoossa rivitaloasunnossa ja niiltä ajoilta minulla on vieläkin sydänystäviä, jotka tosin nyt puolestaan asuvat toisella puolella maapalloa.2. Mitä harrastit lapsena? 

Tuota noin, taipumukseni innostua asioista oli nähtävissä jo varhain ;) Harrastuksia oli monenlaisia sellonsoitosta alkaen, mutta pisimpään harrastin partiota, ratsastusta ja tanssia. Partiosta on jäänyt rakkaus luontoon ja retkeilyyn. Kahvikin maistuu parhaalle kannonnokassa kuksasta juotuna. Tallilla luuhailin enemmän kuin kotona ja minulla oli ensin hoitoponi ja sitten hoitohevonen. Hevosten kanssa touhuaminen opetti minulle rohkeutta, rauhallisuutta ja vastuuntuntoa. Allergia valitettavasti lopetti rakkaan harrastuksen aikuisuuden kynnyksellä.

Perheeni harrasti purjehtimista ja merellä vietettiin monia ikimuistoisia hetkiä. Omat lapsenikin ovat päässeet nauttimaan merielämästä joka kesä Papan "laivalla". Suomalainen saaristo on jotain niin kaunista ja ainutlaatuista, ettemmme aina edes ymmärrä sen arvoa.


On vielä eräs rakas harrastus, josta melkein tuli minulle ammatti, nimittäin kuvataide. Opiskelin lukion jälkeen kuvataiteilijaksi ja toiminkin lasten- ja nuorten kuvataidekoulun opettajana melkein 10 vuotta. Nytkin minulla on pitkän tauon jälkeen kaksi kuvataidekoulun ryhmää.3. Kaunein kukka?

Pioni on mun suurin kukkarakkaus. Kesäaamuna, kastehelmiä terälehdillään, voiko kauniimpaa kukkaa olla? Istutin viime loppukesästä taas muutaman pionin lisää ;)


4. Mikä elementti (vesi, maa, tuli, ilma) kuvastaa eniten sinua?

Kävin vähän tutustumassa tarkemmin näihin elementteihin ja kyllähän se mun elementti on tuli. Sieltä tulee myös se mun suurin haaste, nimittäin rentoutuminen ja rauhoittuminen. Olen yrittänyt panostaa siihen ja ehkä vähän kehittynytkin joogan ja meditaation ansiosta. 


5. Oletko optimisti vai pessimisti?

No optimisti, aina! Vaikka olen kova huolehtimaan ja murehtimaan asioita, niin kuitenkin jotenkin aina luotan siihen, että elämä kantaa ja asiat kääntyvät parhain päin. 


6. Oletko aamun- vai illanvirkku?

Olen luonnostani illanvirkku, mutta pienet lapset (lue yöherätykset) ja aikaiset herätykset tekivät minusta vuosikausiksi iltaunisen. Kympin uutiset jäivät usein näkemättä. Nyt kun lapset ovat isompia ja työkin painottuu enemmän iltaan, on rytmi vähän alkanut kääntyä takasiin iltakukkumiseen. Aamupäivä menee usein vähän usvassa ja iltapäivästä eteenpäin löytyy paras teho!


7. Unelmamatka?

En oikein tiedän mikä olisi eniten haaveissa, kaikki matkustaminen on mukavaa. Jostain syystä olen jo pidemmän aikaa haaveillut pääseväni Islantiin. Jotenkin sen erikoinen luonto ja kuumat lähteet kiinnostavat.


8. Milloin ostit viimeksi jotain itsellesi, mitä se oli? 

Ihan viimeisin ostos itselleni oli joogamatto. Edellinen oli jo tosi kulunut ja sitten se vielä otti ja katosi! Iloitsen vieläkin joka kerta kun ostan itselleni jotain. Pitkät vuodet opiskelevana kotiäitinä tekivät penninvenyttämisestä arkea ja omat tarpeet olivat toki aina viimeisinä. Ensin piti maksaa kasvavien lasten hankinnat, auton huollot ja omakotitalon kulut. Eli näin ollen omat hankinnat jäivät aina tekemättä ja kampaajakäynnit haaveeksi. Varsinkin silloin kun tuntui, että koko tutkintokin jää haaveksi, niin välillä turhautti. Ei rahaa vieläkään jää yhtään ylimääräistä, mutta on ihan kiva, että voi esimerkiksi ostaa itselleen uudet kengät kun edelliset menevät pohjasta puhki.9. Lempikaupunkisi kotimaassa?

Lempikaupunkini on syntymäkaupunkini Helsinki. Varsinkin kesällä rakastan vaellella kaupungilla tai ajella ratikalla. Retki Suomenlinnaan on kesän kohokohta ja Espan jouluvalot ja Stockan jouluikkuna täytyy joka vuosi katsastaa.10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?

Helppo! Kolme ihanaa lastani, elämäni ilostuttajat. On ihanaa nähdä miten he varttuvat ja miten maailma on heille avoin. Kasvattajana tieto lisää tuskaa ja ammattikasvattaja tietään aivan liikaa siitä, mikä kaikki voi mennä pieleen. Onko riittävästi virikkeitä? Onko vuorovaikutus riittävän lämmintä? Olinko väsymysvuosina poissaoleva? Miten ero vaikuttaa lapsiin? Huolenaiheita on monia ja lisää voi aina keksiä! On huojentavaa huomata, että kaikesta huolimatta he kai voivat ihan hyvin. 


Tässä olivat mun vastaukset, nappaa tästä kiva haaste itsellesi. Laita minulle kommenttiboksiin viestiä, jos teet oman Kysymyksiä ja vastauksia- postauksen, luen mielelläni. 

Haastan mukaan Kiljusten blogin Minnan, Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa Hannan ja Koivikon katveessa Jenspan!

Talvilomat on lusittu ja huomenna meidän porukka suuntaa taas töihin ja kouluun. Ainoastaan lukulomaileva abi kotoilee nenä kirjassa tai e-kirjassa. Kahdella lapsista on yhteishaku vetämässä ja lukioon mielivät. Näin se kevät vaan etenee ja kohta pitäisi alkaa jo suunnitelemaan lakkiaisia!

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kivaa uutta viikkoa ja maaliskuuta! ❤❤❤

Kommentit

 1. Oli mukava tutustua sinuun näiden blogihaastekysymysten kautta! Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olipas ihana ja hyväntuulinen postaus! Mukavaa maaliskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Olipas hauska lukea vastauksiasi ja oppi sinusta uutta:) Oletkin päässyt jo lapsena näkemään paljon ja eri kulttuureja! Sisareni kävi jokuaika sitten Islannissa Vatnajökullilla ja jäätikkö/kuumia suihkulähde kuvia katsellessa tuli kyllä vahvasti sellainen tunne että nuo pitäisi päästä itsekkin joskus näkemään:) Toivotaan pehmeää laskua arkeen loman jälkeen:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus päästään Islantiin! Mukavaa uutta viikkoa 🙂

   Poista
 4. https://koivikonkatveessa.blogspot.com/2020/03/kymmenen-vastausta.html Kiitos! Haasteeseen vastattu. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!