Talviloma Saariselällä - koiravaljakkosafari kruunasi reissun


Kävimme muutama viikko sitten ottamassa varaslähdön talveen viettämällä muutama päivä Saariselällä. Viime vuonna samaan aikaan ei vielä ollut Lapissa lunta, mutta nyt tilanne oli onneksi toinen ja lunta oli jo puolisen metriä. Pakkastakin oli mennessä yli 20 astetta!


Koska lomapäiviä oli käytettävissä niin vähän, päätimme mennä lentäen. Matka sujui ihanan joutuisasti, vaikka paluumatkalla oli välilaskukin. Pakatessa meinasi mennä sormi suuhun, koska olimme alunperin varanneet pelkät käsimatkatavarat. Vähän aikaa sovittelimme toppahousuja ja saappaita lentolaukkuihin ja sitten varasimme yhden ruumaan menevän matkalaukun!


Taakse jäi sateinen Helsinki ja perillä meitä odotti todellinen talven ihmemaa. Oli hauska seurata ulkomaalaisten turistien ilmeitä kun nousimme koneesta lumen ja kylmyyden keskellä. Mietin oliko joillekin heille ensimmäinen kerta kun he näkivät lunta "livenä".



Majoituimme Saariselän keskustassa kerrostaloasunnossa, jossa oli sauna, kaksi parveketta ja takka. Fiilis asunnossa sisällä oli samanlainen kuin mökissä, mutta näköalat olivat aivan huikeat. Asunto oli hyvin varusteltu ja todella kauniisti sisustettu.




Reissun kohokohta oli Husky & Co koiravaljakkoajelu, jolla olimme ison porukan ainoat suomalaiset. Tämän kokemuksen jälkeen en ainakaan enää mieti juoksevatko koirat mielellään! Niillä oli niin hirveä hinku mennä, että kannustamisen sijaan niitä lähinnä jarruteltiin. Itse en uskaltanut kokeilla kuskina olemista, vaan nautin maisemista kyytiläisenä. Kuskin tärkein tehtävä tuntui olevan jarruttaminen :)



Meidän valjakon koirat eivät olleet perinteisen Siperian huskyn näköisiä, mikä oli minulle yllätys, mutta asia aukeni ajelun jälkeen kun oppaamme kertoi koirista. Nämä koirat olivat Alaskan huskeja ja niissä oli myös muita rotuja seassa, mm. ajokoiraa, joka tekee koirista kuulemma helpommin ohjattavia. Valjakoissa oli myös juuri sellaisia sinisilmäisiä ja pystykorvaisia koiria, jollaisia oletin valjakkokoirien olevan.




Ajelun jälkeen pääsimme kotaan lämmittelemään ja juomaan kuumaa mehua. Meille kerrottiin koirista ja saimme kysyä kysymyksiä. Sen jälkeen pääsimme katsomaan koiranpentuja, jotka olivatkin aivan ihania veijareita! 




Saariselällä on kaunis, puinen kirkko, jossa kävimme tutustumassa juuri sinisellä hetkellä. Alttaritaulua ei tässä kirkossa tarvita, koska näkymä luontoon ajaa asian oivallisella tavalla.




Kävimme kiertämässä Aurorapolun Urho Kekkosen kansallispuistossa. Reitti oli juuri sopivan mittainen myös lapsille (2 km) ja ilmeisesti sillä on talvikunnossapito, eli lumikenkiä ei tarvita. Puolessa välissä on Auroratupa, jossa voi lämmitellä ja jonka parvekkeelta voi ottaa kuvia ja ihailla maisemaa.







Saariselkä ja Lapin luonto lumosi minut jälleen kerran ja näin itsenäisyyspäivän alla voin ylpeydellä todeta, että meillä on todella kaunis kotimaa! Huomenna juhlitaan Suomea ❤


Kommentit

  1. Oi ihanuus millaisia kuvia, teillä on ollut niin upea reissu ♥ Kyllä vaan olikin kunnon talven ihmemaa, että voi olla kaunista kun on paljon lunta! Mukavaa loppuviikkoa ja tulevaa itsenäisyyspäivää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisi tulla lunta eteläänkin. Kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää ❤❤

      Poista
  2. Mitkä maisemat sinulla siellä oli! Olen televisiosta katsonut noita koiravaljakkoja ja todennut saman:koirat ovat todella innoissaan! En ole Lapissa koskaan talvella käynyt. Kesällä joskus kauan sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on tullut etelän huonojen talvien myötä ihan melkein pakkomielle päästä Lappiin talvella. Jotenkin rakastan sitä lunta ja maisemia, pimeäkin on erilainen siellä. Kivaa viikonloppua ja hyvää itsenäisyyspäivää! ❤❤

      Poista
  3. Huikeat talvimaisemat! Olen vuosia sitten käynyt Saariselällä ja arvaa vain tekisi nyt kuviesi jälkeen mieli uudestaan :)
    Ihanaa Itsenäisyyspäivän iltaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina se Lappi- kuume iskee kun katselee lumisia kuvia ;)

      Poista
  4. Upeita kuvia ja maisemia! Ihana loma teillä on kyllä ollut. Tuollaisesta voi vaan haaveilla täällä etelän kaatosateessa... Kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana reissu, tulisipa lunta tänne eteläänkin!

      Poista
  5. Upeita kuvia! Voi, kunpa tänne Etelä-Suomeenkin tulisi lunta. Tämä ikuiselta tuntuva tihkusade on ärsyttävää. Lumi toisi vähän valoa ja olisi kiva ulkoillakin. Tekisi kyllä hirveästi mieli kevättalvella Lappiin.

    VastaaPoista
  6. Oi mikä ihana reissu teillä on ollut. Eikö ole mahtava kokemus olla koiravaljakon kyydissä❤ käyhän kurkkaamassa blogiani niin näät meidän siperianhuskyt ja vähän tietoa valjakosta:) lisää juttua tulee talven päälle, kun pääsemme tosi toimiin:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!