Lasten kanssa matkalla Kypylähotelli Kasnäsissa


Olimme viime viikolla maanantaista torstaihin ihanalla saaristolomalla kokoonpanolla minä, vanhempani ja minun lapset. Lomien ja lasten menemisten takia olemme joutuneet jakautumaan tänä kesänä, mutta näinhän varmasti monessa uusperheessä joudutaan tekemään. 


Suuntasimme etelään Kasnäsin kylpylähotelliin Kemiönsaaressa. Paikka on tullut meille tutuksi purjehduksen kautta, sillä siellä on kiva vierasvenesatama. Isäni on myynyt veneen ja tänä kesänä tulikin miettimisen paikka, että missä nyt vietämme aikaa yhdessä kesällä? Keksimme sitten tällaisen kuivanmaan purjehduksen ;) Vaikka Kasnäs on aika pitkällä saaristossa, siltojen ansiosta sinne pääsee autolla ihan perille asti. Kirjaimellisesti ovelle, sillä hotellihuoneet ovat matalissa rakennuksissa puistomaisella alueellaa ja auton saa pysäköidä ihan oman huoneen oven edustalle. Ehdoton plussa lasten kanssa matkustaessa! Alueella on myös campingalue.


Kylpylä

Yllätyimme iloisesti, sillä kylpylään on tänä keväänä avattu ulkoalue, jossa on kaksi allasta ja kaksi poreallasta. Koska sää oli huippu hyvä, oli kiva köllötellä aurinkotuoleissa välillä ja katsella lasten polskimista. Altaat ovat lämmitettyjä, joten viileälläkin säälllä niisä on varmasti kiva uida.


Sisällä kypylässä on iso allas, kaksi eri syvyistä lasten allasta, poreallas, kylmäallas, saunat ja höyrysauna. Erillisestä maksusta pääsee infrapunasaunaan. Hotellin asukkaille kuuluu rajoittamaton kylpylän käyttö ja meidän pojat ainakin ottivat tästä ilon irti uimalla, no, rajattomasti!


Kylpylä on siisti ja vesi on lämmintä. Varsinkin aamupäivällä siellä oli hyvin väljää, vaikka hotelli oli käsittääkseni täynnä ja myös vierasvenesataman ja camping alueen vieraat voivat maksusta käyttää kylpylää ja moni näin myös tekee.


Pojat nauttimassa hyvästä elämästä poreammeessa. Taustalla näkyy meidän hotellihuone, eli matka kylpylään ei tosiaankaan ollut pitkä!


Majoitus

Majoitus oli huippuhyvä meidän porukalle, sillä se oli combi- huone, eli kaksi vierekkäistä huonetta, joita yhdisti väliovi. Toisessa huoneessa oli minikeittiö, mikä on varsinkin lasten kannalta tosi kiva. Alueella on pieni kauppa, josta saa peruselintarvikkeita ja herkkujakin. Ainakin joka kerta kun lapset lähetettiin kauppaan, he palasivat herkkujen kanssa!


Molemmissa huoneissa oli tilava alakerta, jossa oli kaksi sänkyä ja nojatuoliryhmä. Lisäksi oli avattavat varasängyt, eli yhteensä combihuoneeseen olisi mahtunut 8 hlö. Huoneissa oli parvet, joissa voi nukkua yksi. Tikkaat olivat aika jyrkät, joten ihan pientä lasta en sinne laittaisi.


Huoneissa oli hyvin tehokkaat ilmalämpöpumput, joten auringon paahteesta huolimatta niissä oli mukavan viileää. Meillä ei ollut tällä kertaa koiraa mukana, mutta osaan huoneista saa ottaa lemmikin ja näimmekin monta suloista hännänheiluttajaa! Koirille oli myös oma pieni aitaus ravintolan terassin vieressä, joihin heidät voi "parkeerata" ruokailun ajaksi. Vesikuppeja oli myös runsaasti tarjolla.


Minikeittiössä oli jääkaappi, keittolevyt, mikro ja vedenkeitin ja se oli oikein siisti ja toimiva. Emme paljoa kokkailleet, mutta yhden kerran keitimme perunat savukalan kanssa, sillä aivan hotellin vieressä on kalatehdas, joten tuoretta kalaa on saatavilla niin kaupasta, kuin pienestä kalakaupasta, joka löytyy rannan saaristolaistorilta.


Aktiviteetit

Kasnäs on pitkänomainen saari ja hotelli sijaitsee aivan sen eteläkärjessä, niemennokassa, joten huikeat merimaisemat avautuvat joka suuntaan. Hotellin takana on geologinen luontopolku, joka on niin lyhyt, että sen voi hyvin kiertää lasten kanssa. Ennen yleisölle oli avoinna myös luontokeskus Sinisimpukka, mutta se on nyt vain Metsähallituksen omassa käytössä. 
Luontopolun kääntöpisteessä on hauska ympäristötaideteos, jonka oletan syntyneen spontaanisti, kun kävijät ovat asetelleet kiviä torneiksi. Viimeksi kun kävin, niitä oli paljon vähemmän, joten teos on kehittynyt.

Alueella on suloinen, pieni hiekkaranta, jossa ei iloksemme ollut varoituksia sinilevästä. Pojat eivät malta rannalla maata, joten he olivat pelaamassa minigolfia ja tennistä sillä välin kun me muut rentouduimme rannalla. Kaikki toiminnot ovat pienellä alueella, joten lapset pääsevät liikkumaan itsenäisesti.


Alueella on hieno minigolfrata, joka innosti pelaamiseen useampaan kertaan. En voittanut, mutta osallistuminenhan on tärkeintä ;) Lisäksi löytyy pyörävuokraamo ja erikokoisia grillikotia, joissa voi viettää iltaa grillaillen.
Ruoka

Ravintola Kasnäs Paviljong sijaitsee rannassa ja nimensä mukaisesti siellä on suuri, katettu paviljonki, jossa on avattavat isot ikkunat. Olen ollut Kasnäsissä myös kylmällä ja tuulisella säällä ja silloin on tosi hyvä, että ikkunat saa myös kiinni! Hotelliyöpymiseen kuuluu runsas aamiainen ja sillä olikin mukava aloittaa päivää. 


Ravintolassa on tarjolla Kalapöytä lounasbuffet ja kalaa olikin tosi monessa muodossa, hyvää oli! Myös listalta voi tilata ja lasten menu oli monipuolinen ja annokset hyvän kokoisia. Yhtenä iltana tilasimme koko meidän porukalle Elsan kanakorit, kun kaipasimme vain pientä iltapalaa ja voin sanoa, että syötävää riitti hyvin myös aikuiselle!Ravintolassa on tosi hyvät pizzat ja myös a la carte annokset näyttivät tosi hyviltä, niitä emme tosin ehtineet kokeilla.Olimme kaikinpuolin tyytyväisiä lomaamme ja voin lämpimästi suositella Kansnäsiä lomakohteeksi lasten kanssa ja se olisi varmasti ihana paikka myös aikuisten viikonlopulomalle. Kokoustilat, tilaussauna rannassa ja iso grillikota aallonmurtajalla tarjoavat varmasti mahtavat puitteet myös kokouksille.

Jos kiinnostuit, tästä pääset Kasnäsin sivuille

Aiemmin olen kirjoittanut koiran (ja lasten kanssa) lomailusta:Uusperheen elämästä taas löydät juttuja Kaunismäen 

Tästä Kasnäsin reissustakin tulee vielä toinen postaus, koska kävimme vaijerilossilla Hösåran saarella ja se ansaitsee kokonaan oman postauksensa. 

Lähdemme perheemme toisen puoliskon kanssa kohta Turkkiin, siitäkin kirjoittelen sitten. Toivotan oikein kivaa viikkoa ja aurinkoisia päiviä!


Kommentit

  1. Ihana loma ollut teillä! Ja vau, mikä paikka! Kylpylä ja ranta näyttivät houkuttelevilta. Kiitos vinkistä - laitetaan paikka muistiin! Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!