Gluteenittomat Suklaa- toffeekeksit vievät kielen mennessään!

*Sisältää mainoslinkin

Tyttären kanssa leivoimme ihania Toffee- suklaakeksejä gluteenittomana. Ohje toimii hyvin myös vehnäjauholla, silloin jauhoja ei tarvitse siivilöidä. Käytimme tofeena Omar- toffeita, ne ovat "saattaa sisältää gluteenia" merkitty, joten täysin varmasti gluteenittomaan versioon täytyy käyttää gluteenitonta toffeeta. Ohje on mukailtu Kinuskikissan Chocolate chip cookies reseptistä. Toffee sulaa uunissa ja tekee kekseistä ihanan meheviä!


Taikina:
175 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljauutetta
1 kananmuna
4 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1,5 dl pilkottua tummaa sulklaata
1 dl pilkottua toffeeta 

Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon. Lisää vaniljauute ja reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilöiden taikinaan pienissä erissä sekoittaen hyvin koko ajan. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten rouhittu suklaa ja pilkottu toffee.

Annostele taikina kahden lusikan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 c uunissa 8-10 minuuttia. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.  

Keksit leviävät tosi paljon, joten ne tarttuvat toisiinsa. Se ei haittaa, koska voit leikata ne irti toisistaan lämpininä. 


Yhtään en osaa sanoa kuinka monta päivää nämä säilyvät hyvinä, koska meillä keksit katosivat parempiin suihin melkein saman tien!

Lisää Kaunismäen leivontaohjeita löydät täältä

*Makujakaupassa on muuten tosi laaja valikoima leivontatarvikkeita!


Ostin Clas Ohlssonilta tämän aurinkokenno- lyhdyn ja se on niin ihana, että ajattelin hakea näitä lisää! Toivotan sinulle mukavaa uutta viikkoa, minulla on vika viikko töissä ennen lomaa.        




Kommentit

  1. Vau! Todellakin tuollaiset herkulliset keksit vievät kielen mennessään <3 Mukavaa alkanutta viikkoa teille toivottelee Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

    VastaaPoista
  2. Nuo on varmasti herkullisia, kiitos ohjeesta! Meillä on tuollaisia samanlaisia valaisimia ja olen aivan ihastunut niihin:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan hommata näitä lyhtyjä lisää. Mukavaa viikkoa sulle❤

      Poista
  3. Varmasti herkullisia :) Tuo lyhty on kaunis, mietin itse noita myös mökille!

    VastaaPoista
  4. Hyvää päivää mitä herkkua ja varmaan olisin syönyt puolet jo taikinasta ihan raakaana. :) Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että taikinaa kyllä vähän maisteltiin ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!