Puutarhan tunnelmia, pionin istutusta ja video


Kirsikka on vihdoin avannut kukkansa. Se on vähän varjoisassa paikassa, joten sen vuoksi varmaan vasta nyt. Naapurustossa olen nähnyt kirsikat kukassa jo aiemmin.


Että voi pieneen puuhun mahtua paljon kukkia!


Ostin Pihapiiri- messuilta kaksi pionin juurakkoa, koska löysin juuri sellaisen, jota olen etsinyt - siinä on isot, valkeat kukat, joissa on ihan pieni tummanpinkki viiru. Juurakot kassissa satuin kuuntelemaan Suomen pioniseuran luentoa, jossa kuulin, että nyt on ihan väärä aika istuttaa juurakoita. Ne pitäisi istuttaa syksyllä! No laitoin ne kuitekin ruukkuun, kun oli niin kylmä, etten uskaltanut ulos istuttaa.


Ne ovat lähteneet mukavasti kasvuun ja nyt niiden oli aika päästä maahan. Paikka on vanha, nurmettunut kukkapenkki, joka kaipasi kunnostusta. Onneksi mies suoritti kaivuu työt, sillä savea oli aikalailla.


Suomen Pioniseuran sivuilla on paljon tietoa ja hyvät istutusohjeet, ohjeisiin tästä. Kannattaa tutustua, jos on pioniaikeissa! Minunkin olisi kannattanut lukea ohjeet ensin ja ostella vasta sitten. Pidän peukkuja, että väärästä ajakohdasta huolimatta pionini lähtisivät kasvuun.


Orvokit olivat tänä keväänä tosi hyvä valinta ikkunalaatikoihin, sillä oli niin kamalan kylmää välillä.
Suihkulähde vielä odottelee kevätkunnostusta. Kivet pitää pestä ja pumppu laittaa paikoilleen.


Instan puolella jo esittelinkin näitä uskollisia puutarhashortseja, jotka olen ostanut joskus 15 vuotiaana. Hyvin ovat palvelleet, joka kevät vedän ne esiin ja suuntaan puutarhatöihin. 

Tässä alla on video jossa näkyy Luna- puutarha- apulainen. Tämä on ensimmäinen kerta kun postauksessa on video, joten kuulisin mielelläni miten se toimii? Mustat palkit ainakin tuli reunoihin, koska olen kuvannut sen Instaa ajatellen puhelin pystyasennossa.
Varmuuden vuoksi vielä Luna- kuva, jos video ei toimikaan. Aurinkoista uutta viikkoa Sinulle ja kiitos, että vierailit Kaunismäessä ❤

Kaunismäessä- blogia voit seurata myös Facebookissa

ja Blogit.fi kautta


Kommentit

  1. Löysin Facebookin puutarhablogit-sivulta blogisi ja päätin jäädä ainakin hetkeksi seuraamaan, blogisi vaikutti mielenkiintoiselta. Ja puutarha-apulaiset ovat mielenkiintoisia, koska itselläkin on sellainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Kaunismäkeen, kiva kun löysit tiesi tänne. Puutarha- apulaiset on niin mukavia! Olen täällä somessa huomannut, että aika monella puutarhaan hurahtaneella on sellainen❤

      Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!