Miten allerginen löytää itselleen sopivia hajustettuja tuotteita?


Kuvassa on ruusu, yksi lempikukistani, mutta ruusun tuoksu kosmetiikkatuotteissa aiheuttaa minulle aivastelua ja päänsärkyä. Samoin laventeli, kielo ja monet mausteiset tuoksut.

Minulla on atooppinen, kuiva ja helposti ärtyvä iho. Olen myös allerginen ja sairastan migreeniä, joten tietyt tuoksut ja hajusteet ovat sellaisia, etten siedä niitä ollenkaan. Kuitenkin rakastan tuoksuja, enkä haluaisi käyttää vain hajustamattomia tuotteita.

Nivean tuotteissa on ihana, jo lapsuudesta tuttu tuoksu ja voiteet ovat tarpeeksi paksuja ja kosteuttavia kuivalle iholle.

Lumene on toinen luottomerkkini, mikään tuotteista ei ole aiheuttanut oireita ja hintalaatusuhde on mielestäni näissä kohdallaan.


Vaikka markettikosmetiikasta puhutaan usein vähän halveksuen, niin kiireisenä perheenäitinä arvostan sitä, että tuotteet saa napattua ruokakauppareissulla mukaan.

Hajuvesissä olen huomannut, että tuotteen väri kertoo jo paljon siitä, minkä tyyppinen tuoksu on kyseessä. Itselleni sopivia ovat niin sanotut "vesituoksut", eli läpinäkyvät tai hennon siniset tai vihreät. Tällaisissa tuoksuissa on raikas, kevyt olemus, eikä niissä yleensä ole voimakkaita tuoksuja, jotka aiheuttavat minulle oireita. Tuoksu kannatta myös suihkautella lähinnä ranteisiin tai kyynärtaipeisiin, näin se ei ole niin lähellä nenää ;) 


Testaamalla löytää sopivat tuotteet ja tuoksut. Itse huomaan, että olen nykyään huono kokeilemaan uusia tuotteita, koska hutiostoksia on tullut paljon ja ne välillä harmittaa. Tästä seuraa jämähtäminen tuttuihin ja turvallisiin tuotteisiin. Tällä hetkellä olisin tosi kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta allergian takia useat tuotteet eivät ole sopineet. Olisinkin tosi kiinnostunut muiden kokemuksista ja otan suosituksia vastaan mielelläni!


Kommentit

 1. Myös minulla allergiaa jonka vuoksi en pysty käyttämään voimakkaasti tuoksuvia tuotteita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allerginen joutuu kyllä kokeilemaan monia tuotteita että löytää sopivat

   Poista
 2. Niin harmillisia nuo allergiat:( Esikoisella on hieman herkkä iho, vaikka ei varsinaista allergiaa olekkaan. Meillä käytetään paljon nivean ja lumenen tuotteita, ne kun ovat tuntuneet sopivan myös tuolle meidän herkkäihoisellekkin:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
 3. Minun luottotuotteeni on Nivea, ollut jo vuosia.
  Ja tuo cotton, myös minun lemppari.
  Tunnelmallista iltaa <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!