Jooga- vinyasa flow


Tässä juttusarjassa kokeilen erilaisia joogamuotoja ja kirjoittelen kokemuksistani. Tällä kertaa olen käynyt useamman eri ohjaajan Vinyasa- tunneilla. 

Vinyasa tarkoittaa ”liikkeen ja hengityksen synkronointia” ja vinyasa tunneilla hengitys ja liike yhdistetään dynaamiseksi, virtaavaksi liikkeeksi, eli flowksi. Vinyasa on siis enemmänkin tapa joogata kuin joogamuoto itsessään.


Hengityksen avulla liikutaan sujuvassa virtauksessa asennosta toiseen. Olen käynyt aloittelijoille suunnatuilla tunneillä, koska vaikka olenkin harrastanut aiemmin astangaa, pitkän tauon takia huomaan, että ylävartalon voima on olematon ja tasapaino on huonontunut huomattavasti. 

On mukavampaa, jos harjoitus tehdään niin hitaassa tahdissa, että siinä pysyy mukana ja pystyy tekemään liikkeet huolellisesti. Astangassa harjoitus toistuu aina melko samanlaisena ja liikkeet tehdään aina samassa järjestyksessä, mutta vinyasa tuntien sisältö vaihtelee, mikä on minun mielestä ihan mukavaa.Olen päässyt kuukauden kokeilu jaksolla joogaamisessa taas jonkinlaiseen vauhtiin, mutta joutunut myös harmikseni toteamaan, miten paljon keho taantuu tauon aikana. Olen tehnyt kotona notkeutta ylläpitäviä harjoitteita, mutta voima ja tasapaino ovat jääneet vähemälle huomiolle. Ja se näkyy ja tuntuu. Sen takia pidän ohjatusta harjoittelusta - kun tekee vain itsekseen, tekee niitä mieleisempiä harjoitteita ja lintsaa usein juuri niistä, joita pitäisi tehdä.

Muut joogasarjan jutut löydät täältä

Kommentit

 1. Kuulostaa kivalta, taitaa olla vähän joka lajissa eduksi kun osaisi oikein hengittää:) Luna on selvästi sisäistänyt jo rentotumisen ja hengittelyn tärkeyden:)♥ Leppoisaa pääsiäisen jatkoa♥

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niin on, mä olen taas ihan innostunut siitä! Tai siis rauhoittunut ;D

   Poista
 3. En ole koskaan oikein kokeillut joogaa, eikä täällä ole sellaista tarjollakaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!