Jooga- ihana, rauhallinen yin-jooga


Selkäongelman takia olen aloittanut pitkän tauon jälkeen joogan varovasti ihanan rauhallisella yin- joogalla. Se on pääasiassa lattiatasossa tapahtuva harjoitus, jossa asanoissa vietetään useita minuutteja, jolloin keholla on aikaa rauhoittua ja asettua. Venytys kohdistuu paitsi lihaksiin, myös nivelsiteisiin ja fascia- kalvoihin.


Minulla on selkärangassa s- mutka lapaluiden välissä ja se vääntää yläselkääni jatkuvasti kieroon ja aiheuttaa jännitteitä ja helposti myös kipuja. Ristiselässä taas on notko ja toisessa nilkassa virheasento. Kaikkien näiden seurauksena lonkatkin välillä oikuttelevat. Pilates ja jooga oikaisevat ihanalla tavalla asentoa ja vahvistavat lihaksia, jotka pitävät kehon oikeassa asennossa ja uskonkin, että juuri niiden ansiosta minulla on asentovirheisiini nähden hämmästyttävän vähän ongelmia liikkuvuuden kanssa. Yin- joogan pitkissä asanoissa tunnen ihanasti, miten rankani oikenee ja rentoutuu. Asennoissa on usein eri vaihtoehtoja ja tukena voi käyttää tyynyjä, blokkeja ja vyötä. Tavoitteena on, että asennossa pystyisi olemaan täysin rentona.


Oman kehon ja hengityksen kuuntelu rauhoittaa ja tunnilla onkin mielestäni jotenkin utuinen, ihana tunnelma. Jokainen on omassa, sisäisessä maailmassaan, vaikka jollain tapaa olemme harjoituksen kautta myös yhteydessä. Pitkän venytyksen jälkeen levätään selällä maaten, jolloin voi tuntea yin- aallon kehon alueessa, jota venytettiin. Yin- joogan jälkeen olen leijunut koko illan rennossa, rauhallisessa olotilassa ja nukkunut yöllä syvää, palauttavaa unta. Vaikutus on siis tuntunut vielä seuraavana aamunakin. 
Muut jooga-sarjan jutut löydät täältä


Kotona joogaamistani haastavat paitsi lapset, jotka kommentoivat äidin pyllistelyä, myös Luna- koira, joka luulee, että hänen tärkeä tehtävänsä on avustaa asanoissa, joko asettumalla alleni tai päälleni ja kiskomalla tukkaani! Tätä on yritetty tallentaa kameralle ihan teidän huvituksesi, mutta ei siitäkään ole toistaiseksi tullut mitään!

Aurinkoa loppuviikkoosi💙Kommentit

  1. Kuulostaa ihanalta ja varmasti tuo jooga tekee hyvää kipeille paikoille. Leppoisaa alkanutta huhtikuuta💗

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!