Jooga- tervetuloa matkalle mukaan kun kokeilen eri joogamuotoja!

Vuoden tauon jälkeen aloittelen taas joogaharrastusta ja ajattelin jakaa kokemuksiani joogan maailmasta teidän kanssa. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan kirjoittelen ihan siksi että uskon aiheen kiinnostavan monia.  Joogassa olen aloittelija, joten jos joku kokeneempi joogi huomaa tekstissäni asiavirheitä, niin kommentoi toki, viisastun aiheesta mielelläni lisää!


Omasta joogataustastani vähäsen: harrastin alunperin Pilatesta, johon taas ajauduin tanssiharrastuksen sivutuotteena jo nuorena tyttönä. Noin viisi vuotta sitten aloitin Astanga joogan käymällä lukuvuoden kestäneen alkeiskurssin Ulla Äyrin opeissa. Astanga on hyvin fyysistä ja itselleni oli uusi kokemus, se, että vaikka liikkeet olivat hitaita ja rauhallisia harjoitus oli fyysisesti niin vaativa. Olen käynyt paljon ryhmäliikuntatunneilla ja tottunut ajatukseen, että tehokas treeni pitää sisällään hyppimistä, vauhdikasta liikettä ja paljon toistoja. Joogassa kaikki on päinvastoin. Astanga on liikemeditaatiota, eli kun joudut keskittymään haastavien ja tasapainoa vaativien liikkeiden tekemiseen ja saman aikaan hengitykseen, pää tyhjenee ihanasti ja loppurentoutus tuo autuaan olon!


Innostuttuani joogasta olen kokeillut useita eri joogamuotoja. Tunteja on monenlaisia ja monet ohjaajat yhdistelevät myös eri joogamuotoja tunneillaan. Ehdottomasti ihanin joogakokemukseni on aamujoogat Costa del Solilla hiekalla Välimeren rannalla. (Tämän jutun kuvat ovat kaikki sieltä)


Nyt ostin ystävän suosittelemana kokeilu kuukauden Lahtelaiseen Yoga rocksiin ja aion käydä kokeilemassa eri tunteja tämän kuukauden aikana niin tehokkaasti kuin vain oma aikataulu ja fysiikka antaa myöden. Kirjoittelen joogaseikkailuistani noin kerran viikossa, joten seuraa tätä tilaa, jos jooga kiinnostaa!

Muut jooga- sarjan jutut löydät täältä

Toivotan ihanaa lauantai- iltaa ja kuulisin mielelläni oletko sinä kokeillut joogaa, missä kävit ja mitä pidit?Kommentit

 1. Kuulosti kivalta! Minä olen käynyt vain tutustumassa joogaan ja se oli hauska kokemus:) Leppoisaa lauantai-iltaa😊💕

  VastaaPoista
 2. Mä en ole ollut missään ryhmätunneilla, mutta kotona tulee joogattua juutuuban jooga-ohjelmilla. Onhan se hieman hazardia itekseen kotona tehdä, koska mahdollisuus virheasentoihin on niin suuri mutta silti olen tykännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että jokainen tuntee oman kehonsa kuitenkin niin, ettei mitään varsinaista vahinkoa pääse itselleen tekemään. Mä en meinaa saada kotona aikaiseksi, kun voi tehdä milloin vaan, niin en tee milloinkaan ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!