Sataa sataa ropiseeKyllä on jaksanut sataa viime viikkoina! Kaunismäessä asuminen on ollut aika haastavaa, tie on ollut poikki ja lapsia on pitänyt hakea ja töihin ajaa milloin mitäkin kiertoreittiä. Seitsemäntoista vuotta olen uhonnut että seuraava autoni on nelivetomaasturi ja tämä syksy kyllä saa minut entistä vakuuttuneemmaksi asiasta.


Meille tämä sade aiheuttaa vain hankaluuksia arkeen, mutta viljelijöille tämä kylmä kesä ja sateinen syksy aiheuttaa monelle sadon osittaista tai kokonaista menettämistä. Sillä lailla on maalla asuminen minuun vaikuttanut, että arvostan kotimaista ruuantuontantoa ja kaupan hyllyllä etsin aina kun mahdollista käsiini sen kotimaisen tuotteen.


Joskus kun katselen näitä kauniita maisemia, mietin miltä Suomi näyttäisi jos meillä ei olisi omaa maataloutta. Vastaus on helppo
 löytää- metsältä! Ei olisi avaria peltomaisemia, ei laitumia, eikä paalirivistöjä. 


Illat pimenevät yhä aikaisemmin ja aamut ovat pimeämpiä, joten esiin on kaivettu heijastimet ja kohta tarvitaan iltalenkillä jo otsalamppua. Nuorison vaatteista heijastimet tuppaavat "tippumaan", joten heidän takkeihinsa kiinnitän tarraheijastinta henkivakuutukseksi.


Luna- pennulle pimeys on uusi elementti ja aiheuttaa kummastusta ja murinaa. Olemme myös aloittaneet koirakoulun, siitä lisää myöhemmin. Mites teillä syksy ja sateet ovat vaikuttaneet elämään? Meillä ainakin haravoinnit ja muut syystyöt ovat ihan jälkijunassa!

Kommentit

 1. Suloinen pentu! Meillä oli samoin ihmetystä kaksi vuotta sitten kun Siri-chihuahua opetteli pimeyteen :D
  Viime viikonloppuna haravoitiin lauantaina, ja sunnuntaina herättiin siihen että puutarha näyttää taas samalta -lehtiä oli tippunut yön aikana niin paljon lisää. No, meillä on 5 omenapuuta+naapurin iso koivu lähellä.
  Syksy on meillä miehen kanssa aina vähän erilaista aikaa. Odotuksen aikaa. Kaksi viikkoa ja jätämme tämän pimeyden taas taaksemme, ja muutamme talveksi Barcelonan kotiin. Olemme olleet tämmöisiä "muuttolintuja" jo seitsemän vuoden ajan. Työtilanteen mukaan lähdetään.
  Muuten, suosittelen sitä nelivetoa! Meillä oli jossain vaiheessa semmoinen auto ja oli huikea! Kun kerran sellaisen hankit harmittelet ettei tullut aiemmin hankittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin näitä lehtipuita on liiankin kanssa! Voi miten ihanalta kuulostaa Barcelonaan lähtö tästä harmaudesta :) Itsekin haaveilen että pääsisin taas Espanjaan, toissa kesänä olin lasten kanssa siellä koko kesäkuun ja se oli aivan ihanaa.

   Poista
 2. Huimia määriä vettä! Meillä sateen aiheuttamat kitinät johtuvat pääsääntöisesti vain siitä, että ärsyttää, eikä aina edes ynmärrä ajatella, kuinka paljon se voi joillekkin aiheuttaa hankaluuksia. Pidetään peukkuja, että loppuisi tuo jatkuva sade.
  Ihana tuo teidän karvakorva ❤ rapsuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on onneksi vedet vähän laskeneet ja haravoimaankin jo vähän päästy :) Ja rapsutukset toimitettu <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!