Kesän kuvia ja Klipsutin arvonta!


Tällä hetkellä Kaunismäen pihassa ihastuttaa minua eniten valtava Pallohortensia. Se on kasvanut parikymmentä vuotta samalla paikalla ja nyt se ehkä alkaa jopa kaipaamaan rajoittamista, se nimittäin meinaa nielaista sisäänsä viereisen mustaherukkapensaan!


Pallohortensian kukat ovat teevadin kokoisia ja niitä riittää maljakkoonkin kerättäväksi. En suorita tälle muita hoitotoimenpiteitä kuin kevätleikkauksen. Silloin poistan edellisvuoden kukat (jätän ne syksyllä koska ovat mielestäni hauskoja talventörröttäjiä)ja vanhan näköiset oksat.

Marjasato oli tänä vuonna erityisen runsas ja mehua tuli pakastin täyteen. Olen kehitellyt perinteisestä kotimehusta vähäsokerisen, luonnollisella Stevialla makeutetun version sen ohjeen voit lukea täältä


Marjojen keräämiseen käytin nuoriso- ja eläkeläistyövoimaa 😉 He innostuivat niin, ettei minulle jäänyt muuta kerättävää kuin metsän mustikat!

Blogissa on käynnissä Klipsutin- koru arvonta, käy kurkkaamassa ja osallistu!Arvonnan virallisena valvojana ja puutarhatöiden ylipäällikkönä huseeraa meidän suloinen Luna- koiranpentumme, jonka edesottamuksista on niin paljon kerrottavaa, että taitaa olla viisainta kirjoittaa niistä ihan oma postaus!
Kesäkukat ovat vielä kauniissa kukassa, mutta ken tietää kuinka kauan, sen verran kylmiltä tuntuvat jo aamut. Kriikunat ovat vielä raakoja, mutta niitä tulee PALJON ja pensasmustikat alkavat olla kypsiä. Mites muiden puutarhoissa?Kommentit

  1. Kaunista kukintaa sinulla on puutarhassasi. Ihana hortensia! Kiva kun muistutit vielä arvonnasta. Minullakin on arvonta (kaksi puutarhakirjaa) blogissani, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!