Valkosipulin kasvatusta



Valkosipulit heräsivät kevääseen!






 Keittiön ikkunalaudalla purkissa olleet valkosipulit olivat heränneet kevään lämpöön ja valoon. Ihmettelin mitä tehdä niille, roskiinko? Sitten muistin, että kaikki viisaus asuu somessa, joten eikun neuvoja kyselemään ja niitähän tulikin mukavasti😊

Tällaiset neuvot olen nyt saanut, mutta jos tiedät valkosipulin kasvatuksesta vielä jotain, mitä ei tässä mainita, niin kommentoi ihmeessä! Itse olen tässä asiassa ihan noviisi. Mutta aion kokeilla. Olen muutenkin oppinut suhtautumaan puutarhahommiin aika rennosti, Kaunismäessä rikkaruohotkin saavat kukkia ja jos joku kasvi ei täällä ja tällä hoidolla menesty, niin ei me sitä tänne sitten halutakaan! 😉 

Eli ohjeisiin: ensin jaetaan valkosipulit ja poistetaan kaikki paitsi lähinnä kynttä oleva kuori. Nämä olivat jo alkaneet kasvamaan, mutta käsittääkseni näin ei tarvitse olla, vaan päästyään multaan, ne kyllä itävät. 






Ihana valkosipulin tuoksu leijaili keittiössä tässä vaiheessa.


Kynnet istutetaan pieniin ruukkuihin, kylvömulta olisi varmaan parasta, mutta sitä ei nyt sattunut kotona olemaan, joten käytin tavallista kukkamultaa.



Ulkona on vasta muutama aste plussaa ja tänään satoi lunta, joten ulos näitä ei voi vielä missään tapauksessa laittaa. Minulla on työhuone, jossa on peruslämpö +5- 10c, joten siellä valkosipulini nyt odottelevat lämpöä ja maan sulamista.



Laitoin yhden kynnen per purkki. Istutussyvyydestä ei ollut tietoa, joten laitoin siten kun mielestäni hyvältä näytti 😃


Päättelin, että koska on kyseessä sipulit, niin varmaan niukka kastelu on paikallaan. Lannoittaakin kuulemma voisi, mutta missähän vaiheessa?

Jos nämä kaikki lähtevät hyvin kasvamaan, herää kysymys, että mihin minä nämä istutan?! Kaunismäen pihamaa on kovaa, pääasiassa savimaata, joten ajatus kaivamisesta ei houkuta yhtään. Luulisin, että helpoimmalla pääsen tekemällä jonkinlaisen kohopenkin tai kasvilavan? 

Kaikki neuvot ja kokemukset ovat oikein tervetulleita! 


Nyt flunssaa parantelemaan lämpimän leivinuunin kylkeen, oikein hyvää kevään odotusta kaikille! Päivitän tänne blogiin miten valkosipulinkasvatusprojektini etenee😄

Kommentit

Suositut postaukset!