Helppo gluteeniton mansikkakakku


*sisältää affiliate-linkin
Laitoin viime viikolla laatikollisen mansikoita pakkaseen ja pitihän siinä samassa tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku! Koska meillä ei ollut koko porukka paikalla, tein tällä kertaa vähän pienemmän kuin yleensä. 

Meillä leivonnaisten täytyy keliakian takia olla gluteenittomia, mutta suosittelen tätä kakkupohjaa, vaikkei ruokavaliota olisikaan, sillä se on niin paljon ilmavampi ja kuohkeampi kuin vehnäjauhoista leivottu! Kakkupohjani tuppasivat joskus ikävästi lässähtämään keskeltä, jolloin ylimmästä kerroksesta tuli lähinnä rengas, mutta tämän pohjan kanssa ei sellaista ongelmaa ole koskaan ollut.


Kerrosten välissä on banaanimössöä, mansikkaviipaleita ja kermavaahtoa, nams. Vuoan jauhottamiseen käytin gluteenittomia jauhoja ja pohja irtosi kohtuu hyvin. Gluteenittomat korppujauhot ovat ehkä vielä parempi vaihtoehto, jos niitä sattuu kotona olemaan.

Pohja:
- 3 kananmunaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 1/2 dl perunajauhoa
-  1 dl gluteenitonta jauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja päällinen:
- 4 kypsää banaania
- 4 dl kermaa vaahdotettuna (mausta sokerilla ja vaniljasokerilla)
- reilusti mansikoita viipaleina

Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen siivilöiden. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm). Paista 190c n. 20-25 min. Kokeile puutikulla kypsyys tarvittaessa, kun kakku on kypsä, tikkuun ei jää taikinaa.

Viipaloi jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, itse käytän tässä fileerausveistä. Kasaa kakku "ylösalaisin", eli ylin kerros alimmaiseksi, kun aloitat täyttämisen. Kostuta marjamehulla. Tee kypsistä banaaneista haarukalla sosetta, itse käytin neljä banaania tähän kakkuun, eli kaksi per väli. Levitä pohjalle banaanisose, sen päälle kermavaahto ja päällimmäiseksi viipaloituja mansikoita. Ja sama uudelleen toiseen kerrokseen. Kostuta myös kakun ylin kerros. 

Levitä päälle runsaasti kermavaahtoa ja puolitettuja tai viipaloituja mansikoita. Jätin tällä kertaa reunat ilman kermavaahtoa, jolloin kerrokset näkyvät, mutta kermavaahtoa riittää kyllä reunoillekin, jos haluaa laittaa.


Kakku säilyi kylmässä yllättävän hyvin, tein kakun perjantai-iltana ja viimeiset palat söimme sunnuntaina. Banaani toki tummuu, mutta makuunhan se ei vaikuta. Ihania herkutteluhetkiä ja mielelläni kuulen, miten onnistui, jos kokeilet tätä reseptiä ❤

Lisää Kaunismäen reseptejä löydät Leivonta -välilehdeltä . Suurin osa ohjeista on sellaisia, että ne onnistuvat yhtälailla gluteenittomana, kuin tavallisistakin jauhoista leivottuna :)

*Laajan valikoiman leivontatarvikkeita löydät Makujakaupasta


Kommentit

  1. Voi kun pitäisi saada aikaiseksi tehdä mansikkakakku! Kiitos ohjeesta, pitääkin kokeilla tuota pohjaa, sillä omani tuppaa yleensä olemaan turhan tiivis. Mukavaa viikon jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kyllä kokeilla, ihanan kuohkea! Kivoja kesäpäiviä sinne ❤❤

      Poista
  2. Iso nam:)) Näyttää kyllä niin herkulliselta! Kesä ei ole kesä ilman mansikkakakkua:) Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä ainakin kerran kesässä on mansikkakakku tehtävä! Mukavaa loppuviikkoa sulle ❤

      Poista
  3. Mansikkakakku on niin hyvää ♥ Ihanaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
  4. Tähän aikaan vuodesta tekee niin kovasti mieli mansikkakakkua. Vietän heinäkuussa synttäreitä ja synttärikakkuni on lapsuudesta asti ollut mansikkakakku. Meillä on lavakauluksessa kasvamassa mansikoita ja lisää ostan kaupasta. Mansikan makuista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen leivos. Täytyypä itse kokeilla heti, kun rantaudun Maltalle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!