Ensimmäinen adventti ja pohdintaa joululahjoista

*sisältää kaupallisia linkkejä

Marraskuu hurahti ohi ja nyt saa jo toivottaa rauhaisaa ensimmäistä adventtia. Meillä joulu ei vielä juurikaan näy kotona, mutta tänään olisi tarkoitus kaivaa koristeita esiin varastosta. Kausivaloja on toki jo ripusteltu marraskuun harmautta torjumaan. 

Kalenterinlehden kääntyessä joulukuun puolelle on myös aika alkaa pohtimaan joululahjoja. Itse koen huonoa välillä pientä ahdistusta, jos tuntuu, että joulun vietto aiheuttaa kulutushysteriaa, enkä haluaisin antaa kenellekään mitään turhaa vaan siksi, että paketteja pitää vaihtaa.


Tori.fi:n lokakuussa teettämässä tutkimuksessa ilmenee, että 13 prosenttia suomalaisista on kokenut ilmastoahdistusta joulunviettotapojensa vuoksi. Melkein joka neljäs sanoo jakaneensa aiemmin joululahjoja perheensä ja ystäviensä kanssa, mutta luopuneensa tavasta ympäristösyistä. Moni on siis muuttanut jouluperinteitään ilmaston vuoksi. Toisaalta kuitenkin käytetyn tavaran on antanut joululahjaksi vain joka toinen suomalainen. 


Itse olen jo pitkään pitänyt ohjenuorana sitä, että aikuisille annetaan vain yksi paketti ja se voi olla mielellään jotain aineetonta, kuluvaa tai syötävää, jolloin turhaa kamaa ei jää kenenkään nurkkiin. 

Toinen ohjenuorani on ollut, että jos annan tavaraa, yritän ostaa kotimaista ja mielellään käsintehtyä. Silloin voin lahjahankinnoillani tukea kotimaisia käsityöläisiä ja tiedän, että ostamani lahja on eettisesti tuotettu. On tosi kurja ajatus, että meidän hyvinvoivien länsimaisten ihmisten lahjojen tekemiseen on käytetty esim. lapsityövoimaa. Näistä lahjapohdinnoistani sai alkunsa ajatus siitä, että tänä vuonna Kaunismäen lahjavinkit ovat omien lahjaperiaatteideni mukaisia. 


Ensimmäisenä vinkkaan teille Oite oy:stä , jonka ihanista tuotteista on muuten Kaunismäen Instagramin puolella käynnissä arvonta, jossa on palkintona 50e arvoinen tuotepaketti! 

Oite, eli Oikean tekemisen ehdoilla on kahden nuoren naisen yritys, joka tarjoaa siivous -ja kodinhoitopalveluita niin perheille kuin ikäihmisillekin, sekä valmistaa käsitöitä. Valikoimiin kuuluvat villasukat ja töppöset, virkatut matot ym käsityöt, sekä käsintehdyt soijakynttilät.


Sukkia voi tilata myös mittojen mukaan ja ainakin minulle villasukat istuivat kuin valetut ja lämmittävät ihanasti jalkoja! Soijakynttilöihin olen erityisen ihastunut. Ne ovat myrkyttömiä, allergiaystävällisiä ja palavat suurella, kauniilla liekillä. Valikoimassa on pöytäkynttilöitä ja tuikkuja. Erityisesti tuikuissa huomasin eron marketin halpistuikkuihin!Seuraavassa postauksessa esittelen ideoita aineettomiin lahjoihin. Toivotan sinulle oikein ihanaa joulukuun alkua ja kuulen mielelläni ajatuksiasi joululahjoista ❤

Kaunismäessä- blogia voit seurata myös Facebookissa , käy klikkaamassa tykkää -nappia niin näet aina uusimmat postaukset, arvonnat ja tarjoukset!

Kommentit

 1. Voi miten ihanat sukat ja varmasti mukavan lämpöiset;) Soijakynttilät olikin ihan uusi tuttavuus! en ole sellaisista ennen kuullut. Täytyykin pistää korvan taakse, hyvin palavat kynttilät ovat aina mieleen...niitä kynttilöitä kun tulee talven aikana kasa poltettua:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa 😘👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin❤ Kannattaa kokeilla soijakynttilöitä!

   Poista
 2. Hyviä ajatuksia meille muillekin pohdittavaksi ja joulunviettotapoihin otettavaksi. Meillä annetaan pääsääntöisesti lahjoiksi perheen kesken tavaroita, joita kukin tarvitsee. Tuollaiset kuluvat lahjat ovat tosi hyviä ja järkeviä. Oikein hyvää alkanutta joulukuuta <3

  VastaaPoista
 3. Tärkeä ja ajankohtainen aihe ♥Meilläkin lahjotaan pääasiassa lapsia ja aikuisten lahjoissa suosin sellaisia tuotteita jotka kuluu käytössä ja teen itsekin lahjoja, kuten tänä vuonna sytykeruusuja ja leivonnaisia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!