Gluteeniton suolainen kasvispiirakka


Suolainen piirakka on meillä suurta herkkua, mutta gluteenittoman tekeminen on haastavaa, sillä pohjasta tulee helposti jauhoinen ja mureneva.

Tällä kertaa kokeilin Mamma ripuilee- blogin ohjetta pohjaan ja täytteet sävelsin omasta päästäni. Ja halleluja, pohja todella pysyi kasassa ja oli maukasta!!

Pohja:
110 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoa
2 rkl vettä
1/2 dl maukasta juustoraastetta
Muutama rouhaisu suolaa

Täytteet:
sipulia ja valkosipulia
1 prk fetajuustokuutioita
1 pieni tai puolikas iso kesäkurpitsa
oliiviöljyä
oliivirenkaita
3 kanamunaa
2 dl pippuriruokakermaa
pieni rasia ruohosipulituorejuustoa
juustoraastetta

Pilko sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Kuullota oliiviöljyssä ja mausta pippurilla ja yrttisuolalla tai haluamillasi mausteilla.

Valmista taikina. Ohjeessa käskettiin nyppiä voi jauhoihin, mutta itse tein taikinan monitoimikoneella. Voi on hyvä olla huoneenlämpöistä. Lisää vesi, suola ja juustoraaste.
Sekoita tasaiseksi ja painele rasvatun ja jauhotetun, pyöreän, halkaisijaltaan n. 25 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on hyvin pehmeää ja levittäminen onnistuu parhaiten kun käsiä jauhottaa ahkerasti.

Levitä täytteet pohjalle. Riko kananmunat ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja mikrossa notkistettu tuorejuusto. Kaada seos piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200c 35- 40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


Gluteeniton jauho pöllyää helposti, kuten voi päätellä Kaunismäen leivontatiimin eläinjäsenen päästä! ;)

Tämä piirakka maistui oikein hyvin myös niille, joilla ei ole gluteeniton ruokavalio. Voisi käydä juhannuspöytään💙







Kommentit

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!