Helppo kauravuokaleipä




*sisältää affiliate-linkin
Kun lähikauppaan on matkaa yli 16km, se motivoi kummasti leipomaan silloin, jos leipä on ainut mitä puuttuu. Varsinkin tällaisen helpon kauraleivän, jota ei tarvitse juurikaan vaivata, tekee kädenkäänteessä vaikka iltapalaksi.  



Kauravuokaleipä


- 3 dl vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl kauraleseitä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää lämmin vesi puuhaarukalla sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse paljoa vaivata. Lisää lopuksi öljy. Taputtele taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Kohota liinalla peitettynä puoli tuntia ja paista 175c uunissa 45 min.



Tämän tyhjän Tämän tyhjän reseptikirjan sain äidiltäni muuttaessani 18 vuotiaana ensimmäiseen omaan kotiini. Sivuille ovat päässeet vain ne kaikkein parhaat reseptit. Vielä nettiaikakaudellakin olen tulostanut oikein hyvät ohjeet, koska joskus niitä on vaikea löytää uudelleen netin syövereistä. 


Tämä leipä valmistuu talvisaikaan mukavasti myös leivinuunissa. Silloin uunin lämpötilan on hyvä olla n. 200c. Leipomista varten on hyvä hankkia uuniin erillinen, arinalle asetettava lämpömittari. Sillä saa paljon tarkemman lukeman kuin uunin etuosassa olevalla mittarilla.


Meillä tämän leivän kanssa syötiin iltapalalla hedelmäsalaattia ja kermavaahtoa :) Maukkaita hetkiä ja keväisiä päiviä Sinulle toivottelee Kaunismäen poppoo!

Lisää leivontaohjeita löydät sivulta leivonta ja laajan valikoiman leivontatarvikkeita löydät *Makujakaupasta

P.S. Meillä haaveillaan kovasti koiranpennusta...



Kommentit

  1. Onpas hyvän tuntuinen leipä. Kiitos myös reseptistä. - Kerrohan miten koiranpentuhaaveet etenevät. Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kerron :) Meillä ei ole ollut koiraa moneen vuoteen, mutta nyt on selväsi pentukuume nousussa!!

      Poista
  2. Meillä on kans koirakuume.. onneks meillä on leasingtipsut aina välillä kylässä <3 mut sinänsä kamala kuume, kun siitä ei meinaa päästä eroon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tää alkaa olla jo sillä asteella, että ollaan menossa pentuja katsomaan! Varmasti tulee kuvaraporttia niistä söpöläisistä :D Olenkin nähnyt niitä tipsuja sun kuvissa, söpöjä ovat!

      Poista
  3. Leipä näyttää oikein herkulliselta 😋
    Aprikoin tässä että minkäköhän kokoinen vuoka oli missä leivän teit eli pituus, leveys ja korkeus, kun noita vuokia on niin monen pituisia ja kokoisia?🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoka on 33x11x7, mutta olen tehnyt pienemmässäkin. Tuossa isomassa leipä jää lättänämmäksi kuin pienessä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!