Raparperipiiraka - maailman paras sellainen


Meillä raparperia riittää ja niin riittää syöjiäkin, joten olen ihastunut tähän raparperipiirakkaan, jota tulee kerralla pellillinen. Tämä säilyy tosi hyvin jääkaapissa ja melkeinpä vaan mehevöityy siellä. Samalla ohjeella voit tehdä gluteenittoman, silloin jauhoja puoli desiä vähemmän ja siivilöiden joukkoon. Testattu on ja hyvää oli! 

Olen tehnyt tätä myös niin, että raparperin kaveriksi laitoin mansikoita ja mustikoita, sopi hyvin. Loppukesästä tällä ohjeella saat ihanan omenapiirakan!


Raparperi/omenapiirakka
250 g margariinia sulatettuna
3 3/4 dl sokeria
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl kardemummaa
2 ½ tl soodaa
2 ½ dl piimää
3 munaa

päälle:
raparperi- /omenapaloja
1 rkl kanelia
3/4 dl sokeria

Sekoita sulatettuun margariiniin sokeri ja vehnäjauhot. Ota murumaisesta seoksesta 2 ½ dl erilleen. Lisää taikinaan kardemumma, sooda, piimä ja kananmunat. Sekoita. Levitä taikina pellille. Lisää raparperi-/omenapalat. Ripottele päälle keskenään sekoitetut kaneli ja sokeri. Lisää päälle muruseos. Paista 175c n. 25 min.





 
Tarjoan tämän piirakan kanssa aina Floran vaniljakastiketta vispattuna. Sitä on hyvä ostaa kaksi purkkia, jotta riittää koko piirakalle, ensin vispaa yhden ja vaikka seuraavana päivänä toisen. Lasten kanssa aikuisen on hyvä toimia kastikepoliisina, sillä muuten voi käydä niin, ettei jonon viimeiselle jää mitään ;D 




Lunalla on ollut kamala kiire kipitellä lasten perässä kaiket päivät. Hän kun on tottunut nukkumaan päivisin kun lapset ovat koulussa ja nyt ei hiljaista hetkeä ole, kun seitsemän lomailevaa lasta touhuaa ympärillä! 

Oikein kivaa ja aurinkoista viikonloppua ❤❤❤

Lue myös: 

HELPOT KAHVIPÖYDÄN PIKKUSUOLAISET- KALKKUNA-CHILIHYRRÄT

GLUTEENITTOMAT SUKLAA- TOFFEEKEKSIT VIEVÄT KIELEN MENNESSÄÄN!




Kommentit

  1. Herkullisen näköinen piirakka! Ja ihana Luna <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Otinkin ohjeen talteen, kun kuulosti hyvälle!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Herkulliselta näyttää. Minä olen viime ajat tehnyt Kinuskikissan reseptillä, mutta tuollainen testattu pellillisen ohje on kyllä saada. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kiitos fantastisesta reseptistä, sillä rapsupiirakka on ihan oma lemppari. Aurinkoista viikonloppua. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!