Koiran kanssa Lapin reissulla, osa 2

Pyhällä oli tosi mukavaa olla koiran ja lasten kanssa. Majoituimme Holiday Club Pyhänhovissa, johon koirat ovat tervetulleita 35€ lisämaksusta. Asunnot ovat paritaloja, joissa on pieni terassi. Aivan lähellä oli koiralatu, joka oli kiva juttu, kun yleensä koiraa ei ladulle saa viedä. Vastaan tuli monenlaista eri tyyliä koiran ja ihmisen yhteishiihtoon😄 Pienenä vinkkinä, että kannattaa ottaa runsaasti varapäreitä mukaan, kun lähtee hiihtämään lasten ja koiran kanssa😉


Ryhmä Rämä ladulla




Kävimme yhtenä päivänä retkeilemässä Pyhä- Luoston kansallispuistossa Isokurussa koko porukalla. Viime vuonna kiersimme lumikenkäreitin aikuisten kesken, mutta nyt menimme lyhyttä reittiä, jota menee hyvä polku, joten ilman lumikenkiä pärjää hyvin.Isokuru on Suomen suurin kuru ja se on 220m syvä!



Pieni seikkailija Isokurussa

Isokurussa oli lumivyöryvaara, kuten tähän aikaan vuodesta usein on, joten puutomalle osuudelle ei uskaltanut mennä. Menimme kuitenkin sen verran matkaa kurun pohjaa pitkin, että näimme miten mahtava aukea osa on! Laskettelu ja hiihto on tosi mukavaa, mutta vanhana partiolaisena retkeily on aina minulle se mieluisin juttu.



Nakki on vain ajan kysymys

Kodalla päästiin Lunan mielestä itse asiaan, eli makkaran paistoon! Keskittämällä nappisilmätuijoksensa kanssaihmisiin, se sai erään miehen luovuttamaan sille yhden nakin.


Väsynyt ulkoilija


Pidän Holiday Clubin majoituksista, koska niissä on aina huippusiistiä, ne ovat tosi hyvin varusteltuja ja loppusiivous kuuluu hintaan. On ihanaa tulla pitkän matkan jälkeen perille, kun sängyt on pedattu ja kuivat takkapuut odottavat takan vieressä.



Rinteet iltavalaistuksessa näkyvät hienosti ladulle



Sain laskea ihan tosissani, että pysyin pienen syöksylaskijan perässä

Pyhällä on monipuoliset rinteet, joten pienelle kypäräpäälle löytyi sopivan loivia laskuja ja toisaalta huimapäille haastetta. Rinteet olivat hyvässä kunnossa ja hisseihin ei juurikaan ollut jonoa, vaikka porukkaa oli paljon.



Upeat maisemat aukeavat tunturista joka suuntaan. Rakastan talvea, ulkoilua ja Lappia, joten vaikka EN rakasta autossa istumista, niin perille päästyäni olen aina sitä mieltä, että ajomatka kannatti tehdä.



Pyhän huipulla on Tsokka ravintola, johon pääsee tuolihissillä myös ilman suksia. Ikkunoista on upeat näköalat ja tarjolla on ihania vohveleita ja muita herkkuja. 





Rinteistä ei malttanut lähteä pois ennen iltaa ja silloin saikin katsella upeita auringonlaskuja.



Hiihtohirmu 

Luna nautti täysillä Lapin luonnosta, ulkoilusta ja omien ihmisten seurasta. Kotimatkakin sujui ihmeen hyvin, vaikka ajoimme yhtä soittoa, pitäen vain pakolliset tauot. Kaiken kaikkiaan voi ilokseni todeta, että koiran mukana olo ei haitannut menoa millään lailla, itseasiassa se toi vain lisähauskuutta reisuun💙 Talvikelit ovat jatkuneet vielä loman jälkeenkin, joten me olemme Lunan kanssa saaneet nauttia talviulkoilusta kotonakin, toivottavasti sinäkin olet. Hyvää viikonloppua ja kauniita kelejä kaikille!

Lue jutun ensimmäinen osa täältä 

Kommentit

  1. Varmasti hieno ja antoisa matka. Kivat kuvat.

    VastaaPoista
  2. Teillä on kyllä ollut ihan huippuihana reissu:) Upeat kuvat! Nuotiomakkara on kyllä niin herkkua:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  3. Löysin blogisi sattumalta. Kiva juttu koiran kanssa matkustamisesta ja ihania kuvia. Itse juuri aloittelen lomaa ja tiedossa vähän laskettelu reissua. Koirat meillä eivät lähde mukaan vaan jäävät hoitoon eri paikkoihin. Koiran kanssa itse matkustanut jonkun verran pohjoisessa ja Norjan matkalla vanhin koirani ollut myös mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiini, tervetuloa! Kävinkin vastavierailulla kivassa blogissasi :) Oikein hyvää lomaa <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!