Gluteenittomat sydäntäytekeksit Ystävänpäiväksi


Tyttäreni kanssa kokeilimme tehdä gluteenittoman version sydänkekseistä, joiden nimi alkuperäisessä ohjeessa on Piispattaren leivokset. Tuli niin hyviä, että haluan jakaa tämän reseptin!


Ystävänpäivän sydänkeksit

250g voita
1dl sokeria
1 kanamunan keltuainen
5,5dl gluteenittomia jauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa keltuainen joukkoon. Lisää jauhot vähitellen siivilän läpi. Nypi taikina sormin. Tee taikinasta pallo ja laita kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina hitaasti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla kaulimella n. 0,5cm paksuiseksi. Ota sydänmuotilla keksejä ja paista 200c uunissa n. 10 min. Keksit ovat valmiita kun ne ovat vaaleita, mutta ihan vähän saaneet väriä reunoilta. Valmista täyte:

60g voita
1dl tomusokeria
1/2tl vanilliinisokeria
1/2rkl kaakaojauhetta
1/2rkl keitettyä kahvia

Sekoita kuivat aineet pehmeään voihin, lisää lopuksi kahvi. Levitä täytettä keksille ja paina toinen kanneksi, alapuolet vastakkain. Kuorruta leivokset sokerikuorrutuksella: 2dl tomusokeria ja 1,5- 2tl vettä. Koristele. Anna keksien jähmettyä ja laita kannelliseen rasiaan. Säilytä keksejä jääkaapissa. Ovat heti leipomisen jälkeen hyvin murenevaisia, mutta oltuaan jonkun aikaa jääkaapissa pehmenevät mukavasti.


Meillä on ollut kauniita talvipäiviä ja töissäkin olemme eskarilaisten kanssa päässeet luistelemaan, hiihtämään ja lumikenkäilemään. Ihan parasta!



Luna rakastaa lunta ja myös lumitöitä :) Se nimittäin pyydystää lunta lumiharjasta ja kolasta. Niinpä itsellenikin lumitöiden tekemiseen on tullut vähän hauskuutta <3

Toivotan Sinulle oikein hyvää viikonloppua Ystävänpäivän tunnelmissa jo etukäteen :) 

Kommentit

  1. Näitä keksejä voisikin kokeilla tyttären synttäreille. Kiitos reseptistä! Ihana aurinko ja ihana Luna! <3 Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, hyviä olivat, nami nami :) Ihanaa viikonloppua ja hauskoja synttärijuhlia teille <3

      Poista
  2. Keksit näyttävät kyllä niin hyviltä, kiitos ohjeesta! Upea tuo talvimaisema kuva ja ihana Luna♥ Mikähän tuossa lumessa onkin että niin koiria kiehtoo:) Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kaikki mun koirat on tykkänneet peuhata lumessa :)

      Poista
  3. Ihanat sydänkeksit!
    Ja söpö Luna!
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!