Gluteenittoman täytekakun ohje ja synttärihulinaa Kaunismäessä


Tuplajuhlat 40 + 13v

Viime viikonloppuna vietimme Kaunismäessä minun 40v ja keskimmäisen lapseni 13v juhlia. Sää onneksi suosi, vaikka viime aikoina näin ei todellakaan ole joka päivä ollut. Näin lapsi- ja teinipoppoo pääsi myös ulos trampoliinille ja futista pelaamaan😄






Tavoistani poiketen päätin laittaa pelkän kahvipöydän. Yleensä olen laittanut myös ainakin jotain kevyttä ruokaa, koska, no, maalla on tapana laittaa pöytä notkumaan aina jos on juhlat ja kun osa vieraista tulee kauempaa, olen ajatellut, että heille jo tulee nälkä. Nyt kuitenkin halusin ehtiä itsekin vähän seurustelemaan rakkaitteni kanssa, joten vähän oikaisin tässä asiassa.



Tässä kilistellään rakkaan siskoni kanssa terassilla. Siskon koirakin pääsi kuvaan, mutta kumpi tässä on, Momo vai Koko? No, sanotaan sitten että Kokomo..




Tällaisen kakun leivoin ja ensimmäistä kertaa ikinä sain tehtyä suoran ja tasaisen kakun! Olen keksinyt, että kasaamisvaiheessa laitan irtopohjavuoan reunan takaisin kakun ympärille, niin tulee suorempi. Ja seuraavana päivänä pidin koko komeuden päällä vähän aikaa leikkuulautaa.

Tämän kakkupohjan reseptin haluan jakaa teille, koska se on gluteeniton ja aivan takuuvarma onnistuja! Nousee aivan mahtavasti, eikä lässähdä jäähtyessään. Olen aikoja sitten saanut tämän ohjeen rakkaalta kälyltäni ja käyttänyt siitä asti. Se on edelleen epämääräisellä lappusella keittokirjan välissä...

Gluteeniton kakkupohja

- 5 huoneenlämpöistä kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl gluteenitonta jauhoa (Sunnuntai)
- 1 dl perunajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa sokeri ja munat sähkövatkaimella pysyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon sekaan. Voitele iso irtopohjavuoka ja jauhota gluteenittomalla jauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 190c uunissa n. 30 min. Paistopinnan voi halutessaan leikata pois jäähtyneestä kakusta.

Täytteenä käytin moussea, joka toinen kerros vadelmaa ja joka toinen mangoa. Päällä on pakastemarjat ja kakkukiille, reunoilla kerma. Ja nuo keltaiset marjat kakun päällä ovat muuten keltaisia vadelmia, joita kasvaa tontin reunalla, ovat Mummun entisen vadelmatarhan karkulaisia, ehkä risteytyneet villivadelman kanssa? Tästä kakusta saa helposti myös maidottoman käyttämällä maidottomia tuotteita täyttämiseen ja koristeluun.



Tässä sama kakku hedelmäisenä ja maidottomana. Päällä säilykemangoviipaleita ja kakkukiille, reunoilla kaurakerma.

Me olisimme jatkaneet juhlimista vaikka yöhön asti, mutta eräs hauva- vieras päätti, että nyt on aika lähteä jo kotiin. Tässä hän on pakannut itsensä jo autoon💙



Ihania kevätpäiviä kaikille! Minulla alkoi juuri vuoden kestäneen opintovapaan viimeinen viikko. 

Kommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihania juhlakuvia! Kiitos tuosta reseptistä! Gluteenittoman kakkupohjan resepti on ihan hyvä olla varalla, jos joskus sattuu tarvitsemaan. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu, olikin ihana aurinkoinen päivä niin kelpasi juhlia :) Aurinkoista viikkoa sinullekin! Jospa tällä viikolla jo pääsisi kevät kunnolla alkuun?

      Poista
  3. Kakku näyttää valtavan herkulliselle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!