Kesä saapuu Kaunismäkeen, puutarhuri minussa iloitsee ja vähän myös ahdistuu


Olipa kiva kun Espanjan matkamme aikana maisema oli muuttunut vihreäksi! Vaikka on vielä viileää, niin valo ja vihreys saavat mielen iloiseksi. Nyt alkaa meidän kulmilla "postikortti- vuodenaika", eli joka kulman takaa aukeaa uusi, kuvan kaunis maisema.


Kukkapenkeissäkin oli havaittavissa eloa, valitettavasti kyllä myös rikkaruohoissa😅 Tulppaanit ja narsissti ovat ainoita isoja sipulikukkia, jotka eivät tunnu kelpaavan myyrille. Vuosien varrelle olen upottanut maahan varmasti satoja ja satoja kukkasipuleita ja suurin osa on päätynyt parempiiin suihin😒 Mitenhän niitä myyriä oikein voisi torjua?


Tässä näkyy vähän sireeniä alatontin Lepolan pihasta. Muutamia vuosia sitten siellä siirrettiin sireenin juurivesoja aidanteeksi pihan ja tien väliin. Aluksi ne näyttivät niin heiveröisiltä, että ajattelin mahtavatko kaikki lähteä kasvamaan, mutta nyt ne näyttävät jo oikein vehreiltä😄 Toki ensimmäisenä kesänä täytyy kastella, että juurtuvat.


Norjanangervot huumaavat tuoksullaan, eivätkä näytä pahastuneen, vaikka en aina talvella ehtinytkään pelastamaan niitä painavan lumen alta. Viime syksynä vein kaikille puskille kompostia kun tyhjensin pöntön, johon lämpökompostorista tuleva puolivalmis komposti laitetaan. Toki oli varmasti ihan väärä vuodenaika moiselle toiminnalle, mutta johonkinhan se oli laitettava. Ajattelin, että jospa se pian jäätyy ja alkaa sitten heti keväällä antamaan voimaa kasveille. 

Viime talvena komposti mokoma otti ja jäätyi, lämpimän veden ja kompostiherätteen lisäämisestä huolimatta. Onneksi se heräsi heti henkiin kun lämpötila nousi plussan puolelle. Nyt se jo mukavasti höyryää ja tekee lisää multaa😄


Narsissit ovat kovasti vähentäneet kukkimistaan, ne täytyisi varmaan nostaa ylös ja jakaa. Pitikös se tehdä kukinnan jälkeen?


Tämä valkoinen narsissi on yksi suosikeistani, se on käsittääkseni jotain vanhaa lajiketta. Ainakin se oli täällä jo alunperin.


Raparperia pukkaa jo kovasti, viikonloppuna aion leipoa ensimmäisen piirakan. Satoa tulee niin paljon, että taidan tehdä myös mehua😄

Tähän aikaan vuodesta se aina iskee, nimittäin puutarha- ahdistus! Olisi niin paljon mukavaa tekemistä pihalla, mutta hitsi kun muu elämä häiritsee puutarhurointia!😂 Miten te muut löydätte aikaa pihahommille?? Blogit ovat täynnä toinen toistaan ihanampia puutarhoja!

Aurinkoisia päiviä kaikille ja sopivasti sadetta!🌞💦

Kommentit

  1. Kauniit narsissit. Niiden hyvä puoli on se, ettei niitä syödä. Kyllä se aika aina löytyy, kun on sellainen pihakuume kuin meikäläisellä. Nyt tahti hiljeni, kun kevätflunssa iski.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toivottavasti flunssa hellittää pian! Sinulla onkin niin ihana puutarha, annat meille muille inspiraatiota :)

      Poista
  2. Nonii, vähän epistä! Sun angervo on kaunis ja ilmeisesti vielä hyväntuoksuinenki! Pitääpä pitää silmällä tuota tonttia, josko sieltä norjanagervoakin löytyis jostain. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, norjanangervo on hyväntuoksuinen ja pysyy suunnilleen aloillaan. Se hillittömästi leviävä angervo on juurikin se sama pihlaja-angervo, joka oli se sinunkin inhokki ;)

      Poista
  3. Kiva, kun vierailit blogissani. Tulin vastavierailulle ja liityin samalla lukijaksi. :)

    Nyt on ihana aika vuodesta, kaikkialla näyttää tosiaankin ihan postikorttimaiselta! Ja valkoiset narsissit on niin hurmaavia! Täytynee hankkia niitä myös omaan pihaan. Ihanaa kesän jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja tervetuloa lukijaksi! Ihanaa kesänjatkoa myös sinulle :)

      Poista
  4. Itse olen hurahtanut puutarhahommiin aivan täysillä nyt, kun ensimmäistä kertaa elämässäni on oma talo ja piha. Täällä Norjan rannikolla vaan sataa niin usein ja paljon kerralla, että on pakko välillä levähtää pihahommista ;). Mukavaa kesän jatkoa Kaunismäkeen!

    Ps. Viimeisimmät puutarhan ilmestykset laitoin blogiinikin: www.goodpiecesinlife.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhahommiin voi kyllä tosiaan hurahtaa, itselläni on nyt taas tänä keväänä kanssa erityinen innostus päällä! Täytyykin käydä taas blogiasi kurkkimassa :)

      Poista
  5. Kauniit narsissit ja hieno kukinta norjanangervolla! Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!

Suositut postaukset!